2 роки тому в Харкові загинув закарпатець Валерій Мийгеш - курсант авіаційного інституту


Валерій  Мийгеш — курсант вищого військового навчального закладу ЗСУ, що загинув у ході російського вторгнення в Україну.

Народився в м. Виноградів на Закарпатті. Мав угорське коріння. Після закінчення 9-ти класів загальноосвітньої школи, з 2017 року навчався у Закарпатському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою у м. Мукачеві та мріяв стати військовим.

2019 року вступив на навчання до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Ще 22 лютого 2022 року був вдома у батьків, а потім повернувся до м. Харкова на навчання.   

Був поранений під час артилерійського обстрілу міста Харкова та попадання в казарму його закладу вищої освіти у ніч на 2 березня 2022 року в ході російського вторгнення в Україну.

 27 червня, 2022 року  в сесійній залі міської Ратуші за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного сувернітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі посмертно медаллю "Захисник Вітчизни" нагородили солдата Валерія Мейгеша.

Нагороду полеглого сина отримав батько Іван Мейгеш.  
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.