Літо, окрім очевидних приємних моментів може подарувати безліч небезпек для здоров’я. Серед них - кишкові інфекції та харчові отруєння. Будь-які продукти - це середовище для розмноження бактерій та мікробів особливо влітку, кажуть медики. Під час спеки ми відчуваємо більшу спрагу і не завжди можемо випити чисту воду. Не завжди миємо фрукти, овочі – особливо це стосується дітей.
Таким чином можливе потрапляння до стравоходу патогенних мікроорганізмів. Вихід – особиста гігієна та термічна обробка продуктів, наголошують лікарі. Час від зараження до перших клінічних проявів захворювання триває від кількох годин до 2-3 діб. Недуга починається раптово: з'являється нудота, блювота, діарея. Але якщо симптоматика протягом декількох днів не зменшується. Потрібно негайно звернутися до лікарів, аби не нашкодити організму. Адже навіть звичайне отруєння може мати негативні наслідки для здоров’я, каже Віра Соловйова. Варто дотримуватися правил вживання та зберігання продуктів, особливо під час спеки. Не готувати багато страв наперед, в ідеалі одноразово приготувати їжу і з’їсти, або забезпечити їй безпечне зберігання.
Підписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook