Закарпатські рятувальники готові допомагати вантажівкам долати перевали

За прогнозами Закарпатського центру з гідрометеорології, протягом 11 та 12 січня на території області очікуються опади у вигляді снігу та мокрого снігу. На Латірському, Абранському та Верецькому перевалах сильний сніг до 6-9 мм. Температура повітря 1-4 морозу. Вдень 11-го помірний сніг до 2-5 мм, температура 1-5 морозу. Протягом 12-го січня переважно невеликий сніг 1-3 мм. Температура вночі 5-8 морозу, вдень 2-5 морозу. На нерозчищених ділянках доріг ожеледиця.

За для упередження виникнення надзвичайних ситуацій на автошляхах області, спричинених складними погодними умовами, та готовності надавати допомогу щодо буксирування великовагових автомобілів на Латірський та Абранський перевали Воловецького району направлено автомобілі високої прохідності (Краз-6510, Краз-255, Мітцубісі Л-200). Дані транспортні засоби, які дислокуються на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення, за необхідності залучатимуться для надання допомоги водіям під час руху на даних ділянках автошляхів .

На перевалах та всіх автошляхах області також працює техніка Закарпатського облавтодору, яка розчищає траси від снігу та посипає їх піщано-сольовою сумішшю.

 

Окрім цього на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України з 11 січня поновлено цілодобову роботу соціальних патрулів у складі працівників Територіального управління МНС, соціальних служб та медичних працівників. Головною метою яких є попередження загибелі людей від переохолодження.

 

Територіальне управління МНС у Закарпатській області звертається до водіїв з проханням по можливості утриматися від подорожей, особливо з дітьми. При русі через перевали обов’язково обладнати колеса транспортних засобів ланцюгами проти ковзання. В період складних погодних умов це дуже небезпечно.

 

ТУ МНС у Закарпатській області

 

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.