Виноградівські регіонали проігнорували сесію райради про українську мову

 9 липня була скликана позачергова сесія – тобто збори – районної ради, на якій повинно було розглядатись звернення до Президента України на підставі звернення депутатів щодо порушення Конституції при прийнятті Закону України «Про засади державної мовної політики». 

На початку присутнім у залі роздали роздруківку фактів «Як боролися з українською мовою. Хроніка заборон за 400 років» – з далекого 1622 року до 2012. Зацікавив рік 1984: початок в УРСР виплат підвищеної на 15% зарплати вчителям російської мови порівняно з вчителями української мови.

Загалом зал засідань виявився напівпорожнім – із 64 депутатів районної ради було присутньо 29, троє, як повідомив голова районної ради, на підході. Місця, зарезервовані за представниками Партії регіонів, до кінця засідання так і залишилися порожніми. Тому замість легітимної сесії оголосили про збори депутатів районної ради.

Виступили голова районної ради Олег Любімов, депутат районної ради Олександр Грошев, голови громадських та політичних організацій Володимир Мочарник, Віктор Урста, Михайло Лісіцкі. Зачитали текст звернення, зібрали під ним підписи присутніх депутатів та громадських активістів і підтримали звернення своїми голосами.

 

Джерело: Виноградів ТВ



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.