В Ужгороді замість перинатального центру з'явиться пологовий будинок

 Рішення про ліквідацію Ужгородського міського перинатального центру і створення натомість пологового будинку було прийняте сьогодні на сесії Ужгородської міської ради. 

Проект рішення закономірно викликав дискусію під час обговорення: як зазначив депутат міської ради Віктор Щадей, під час спілкування з медиками останні висловлювали прохання не приймати рішення і відправити його на доопрацювання, оскільки наслідки від його прийняття можуть бути непередбачуваними і негативними. Однак міський голова Віктор Погорєлов зауважив, що проект рішення був винесений на сесію «не просто так, не з бухти-барахти, воно вивчалось кілька місяців, вивчено ретельно і досконало».

 

На переконання депутата міськради Ростислава Буланова, яке він і озвучив під час обговорення проекту рішення, приймаючи його міська влада просто «має на меті звільнення неугодних медиків і надалі не приймати на роботу. А якщо приймати – то за хабар».

 

Незгоду із прийняттям рішення про ліквідацію перинатального центру і утворення натомість пологового будинку висловив депутат Юрій Костюк. За його словами, у пояснювальній записці йдеться про необхідність ліквідації через появу невдовзі в місті пологового будинку. Однак початок будівництва запланований на кінець року, а завершення – в кінці наступного. Тож як функціонуватиме медичний заклад увесь цей час – під питанням.

 

Натомість депутат Юрій Бєляков зазначив: лівідація центру і наступне створення в місті пологового будинку проволитиметься на розорядження Кабміну у рамках реорганізації медицини. Пологовий працюватиме, жодних звільнень не здійснюватиметься, адже вже нині, за словами Бєлякова, на Ужгород припадає найбільша кількість пологів в області.

 

Після нетривалого обговорення, рішення про ліквідацію перинатального центру таки було прийняте. Цим же рішенням депутати схвалили утворення в місті Ужгородського пологового будинку.

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.