Віктор Балога думає, що знає як газ зробити дешевше

Балога у своєму Фейсбуці запропонував скласти український "список Візенталя".

"З часу закінчення Другої світової пройшло більше 60 років, а Ізраїль продовжує шукати нацистських злочинців. Багатьом з них вже за 80 років, і не факт, що вони в силах понести відповідальність. Але тим не менше - держава Ізраїль чітко дотримується принципу захисту своїх інтересів і невідворотності покарання, навіть якщо воно обмежиться громадським осудом і резонансом у ЗМІ.

Просто Ізраїль консолідує свою націю і вже багато десятиліть дає всім зрозуміти, що не дасть більше принижувати своїх громадян.

 

Якщо з Ізраїлем все зрозуміло, то чи не потрібен у такому разі Україні аналог «списку Візенталя» щодо Голодомору? Архівні справи є, впевнений, багато причетних до геноциду українців і понині живі. Але, на відміну від нацистських злочинців, вони не ховаються, а спокійно живуть на пенсію співробітника КДБ-НКВС.

Навіть якщо й ні, то, думаю, їх нащадків можна легко знайти на високих державних посадах.

 

Упевнений, якби такий список був, то наш північний сусід був би трохи стриманішим у своїх заявах і діях щодо Києва. Газ був би в рази дешевше, відносини - набагато тепліше, претензій - набагато менше.

 

Можливо, саме так треба будувати відносини з Москвою? "- Пише Віктор Балога.

Анонс Закарпаття



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.