Іван Бушко прозвітував краянам

Цими днями минув рік, як Іван Бушко здобув переконливу перемогу на парламентських виборах 2012 року. Виступаючи перед активом своїх однопартійців в актовому залі готелю «Виноградів», нардеп зазначив, що це була важлива перемога здобута авдяки наполегливості, індивідуальній кропіткій роботі та злагодженим діям всієї команди.

 

 

 

 

 

Але треба чітко розуміти, що доля кожного політика, як і політичної сили, котру він представляє, безпосередньо залежить від відповідальності перед виборцями, від того як агітаційні гасла і дані людям обіцянки реалізуються у їх повсякденному житті.

 

Якщо дивитися глобально, то за цей рік, що минув, Верховна Рада і уряд, які працюють у злагодженому тандемі, у плані проведення реформ у різних сферах життя для наближення їх до європейських стандартів зуміли досягти більше, ніж попередники досягли за десятиріччя. Менше місяця залишилося до того часу, коли Україна підпише у Вільнюсі Асоціацію з Євросоюзом, і перед країною, перед нашим народом відкриються якісно нові шляхи і можливості цивілізаційного розвитку і підвищення добробуту населення.

 

Саме цей шлях , наголосив виступаючий, він особисто декларував у своїй передвиборчій програмі і персонально голосував за кожен євроінтеграційний законопроект. Нехай це буде відповіддю недолугим політикам, які вже набридли людям своєю безпринципністю й інтригами. Крім обливання брудом через інформаційні провокації в інтернеті, вони вже нінащо не здатні. І це ще раз підкреслює – європейський вибір – наш правильний шлях. Він непростий, тернистий. Але ми його обов’язково пройдемо, так як це вже зробили наші сусіди угорці, словаки, румуни, а ще раніше прибалтійські народи.

 

Тим більше, що історично і географічно ми , закарпатські русини, завжди були європейцями. І як кожен народ у демократичній Україні маємо повне право на свою національність, а отже, на державну підтримку нашої мови, культури, звичаїв. В останній час як народний депутат І.Бушко зробив ряд конкретних заяв і кроків у цьому напрямку. Це і заяви на світовому русинському конгресі і на засіданні комітету з питань національностей і національних меншин і його депутатський запит до Державної служби статистики стосовно русинів у розрізі засекреченого досі перепису населення 1946 року.

 

У продовження теми законотворчої діяльності нардеп доповів, що всього за звітній період у співавторстві підготував 5 законопроектів. Це не так багато, але треба врахувати, що певний час був затрачений на адаптацію, ознайомлення з особливостями депутатської роботи, та й сама діяльність ВР через блокування трибуни опозицією більше двох місяців була паралізована.

 

Найважливішими з підготовлених за цей час законопроектами вважає зміни до Закону про особисте селянське господарство та зміни до Податкового кодексу, які дозволяють значно прискорити розвиток сільського туризму в Україні і в нашому краї зокрема. Досвід європейських країн показує, що саме сільський туризм є найменш затратним і дуже ефективним способом подолання багатьох соціальних проблем на селі і реального підняття добробуту сільського населення. Ці законопроекти вже представлені нардепом і пройшли успішне обговорення у профільному комітеті з туризму, сім’ї, молоді та спорту. Після інших відповідних процедур вони будуть винесені на розгляд у сесійному залі ВР.

 

Депутат також плідно працює в парламентському комітеті, бере участь у роботі різноманітних міждержавних комісій, в прийомі закордонних делегацій, як от зустріч з президентом світової туристичної організації Телебом Ріфаї у рамках міжнародного Київського туристичного форуму тощо.

 

У так звані тижні роботи в окрузі не тільки зустрічається з виборцями, проводить прийоми громадян, але й бере участь у переважній більшості офіційних заходів. Як от – відзначення 74-ї річниці проголошення Карпатської України, робоча поїздка краєм і виїзна колегія під головуванням Міністра екології і природних ресурсів України; робоча поїздка віце-прем’єр міністра Олександра Вілкула; робоча поїздка з делегацією депутатської групи міжпарламентських зв’язків із Угорщиною ВР України; участь у відкритті Закарпатського музичного мистецького фестивалю; спартакіади «Молодий спартаківець» і т.д.

 

Ним підготовлені і подані до Прем’єр-міністра М.Азарова депутатські звернення щодо рівномірного розподілу коштів державного бюджету між регіонами України; до Голови державної служби з НС України Болотських М.В. про відновлення державних пожежних частин у селищах Вилок та Королево; до басейнового управління водних ресурсів щодо загрози переливу водозахисної дамби у с. Шаланки; до Закарпатської ОДА – стосовно виділення 200 тис. грн. для проведення бурових робіт з облаштування артезіанської свердловини в с. Широке; до Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор» - щодо виділення 2 млн. грн.. на ремонт дороги Вилок-Перехрестя-Пушкіно-Шаланки; до Міністра освіти і науки України Табачника Д.В. – щодо продовження підготовки фахівців рівня бакалавр в Виноградівському державному коледжі; до Міністра закордонних справ України Кожари В.В. – щодо правопорушень під час перетину українсько-угорського кордону; до Голови Антимонопольного комітету України – з приводу проведення перевірок суб'єктів підприємницької діяльності Виноградівського району…

 

Іван Бушко рік тому обіцяв виноградівцям домогтися будівництва універсального спортивного майданчика в місті і дотримав свого слова. Це ж стосується і його допомоги як депутата у відкритті додаткових груп у дитсадках Вилока, Підвиноградова, Букового. Подібна робота ведеться в Широкому, інших населених пунктах.

 

Любителі мистецтва мають задоволення з того, що в місті нарешті відкрито сучасний виставковий зал «Імпасто», в якому вже проведено кілька гарних виставок. Вже профінансовано і з дня на день вийде друком літературний альманах місцевих авторів. Розпочаті роботи щодо збереження і перетворення у належний туристичний об’єкт нашої історичної пам’ятки – Угочанського замку «Канків»…

 

На матеріальні допомоги за зверненнями громадян за звітний період депутатом виділено 102 500,00 гривень. 318 тисяч гривень матеріальної допомоги надано на ремонт і реконструкцію шкіл, дитсадочків, а також церковним громадам , різним організаціям на проведення спортивних і культурних заходів.

 

Зроблено немало. Але й роботи ще багато чекає попереду. Багатьох виборців, якщо не всіх, тривожить поганий стан доріг. І це ще м’яко сказано. Тривожить гальмування проплат через казначейство. Все це має місце. І є цьому об’єктивні причини, з якими , на жаль, стикнулася наша держава, виплачуючи величезні борги, набрані попередніми урядами. Депутат висловив сподівання, що з підписанням Асоціації з ЄС в Україні відкриється зелене світло для інвесторів, які прийдуть до нас із своїми капіталами та технологіями. Це дасть змогу вже наступного року значно поліпшити стан автошляхів, вирішити ряд інших важливих проблем.

 

Насамкінець Іван Бушко подякував своїм однопартійцям за розуміння і підтримку та висловив надію на подальшу спільну співпрацю.

 

Прес-служба народного депутата І.Бушка

 

 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.