1 серпня 2007 року СДПУ(О) зробила таку заяву, а через кілька днів вивела Різака з керівних органів партії, пізніше - екс-губернатор був виключений з партії

Вирок апеляційного суду Івано-Франківської області екс-губернаторові Закарпатської області Івану Різаку став безпрецедентним прикладом того політичного фарсу, що триває в Україні із часу приходу до влади "героїв Майдану".

Більш ніж дворічна епопея політичної розправи над політичним супротивником "помаранчевої команди", що був губернатором Закарпаття Іваном Різаком, завершилася вироком, що назавжди залишиться ганебною плямою на репутації українського правосуддя.

Плямою, що буде як клеймо на обличчі "моральної влади", на совісті тих, хто сфабрикував цей судовий процес і, користуючись владою, чинив неймовірний тиск на суд.

Незважаючи на всю абсурдність і бездоказовість висунутих проти І.Різака обвинувачень, а також те, що під час судових слухань його винуватість так і не була доведена, суд зміг винести обвинувальний вирок. Статті вироку, за якими суд визнав Різака винним, не стосуються будь-яких фінансових чи інших зловживань, не стосуються й справи про доведення до самогубства ректора УжНУ - абсурдність чого суд фактично визнав.

Єдиний "злочин" Івана Різака полягає в тому, що він був губернатором Закарпатської області, обраної "помаранчевими" для проведення масштабних провокацій, що були генеральною репетицією майбутнього Майдану. І саме організатори й учасники цих провокацій, головний з яких нині перебуває на вулиці Банковій, й стали свідками обвинувачення, що є політичним замовленням.

Соціал-демократична партія України (об`єднана) заявляє, що судовий фарс стосовно Івана Різака є злочином проти демократії в Україні, що у ряді інших злочинів проводиться в інтересах пропрезидентських політичних сил і інспіровано найближчим оточенням В.Ющенко і з його відома. Те, що Президент і його Секретаріат сьогодні узурпували право призначення суддів, отримавши реальні важелі тиску на них, несе реальну загрозу всій судовій системі країни.

Як Мукачеве стало випробувальним полігоном технологій Майдану, так і зчинене над И.Різаком судилище може стати передмовою для майбутніх судів, за допомогою яких В.Ющенко, зфальсифікувавши підсумки майбутніх виборів, сподівається зберегти свою владу.

СДПУ(О) виражає свій протест проти перетворення судової системи України в інструмент виконання політичних замовлень. Ми впевнені, що порочна практика проведення політичних провокацій проти опонентів "Нашої України" і її сателітів, масштабний тиск на суди й "організація" замовлених вироків можуть повністю знищити систему правосуддя в нашій країні.

СДПУ(О) вірить, що справедливість буде відновлена, а честь українського правосуддя захищена. Ми закликаємо всі політичні сили, хто шанує ідеали свободи й демократії, піднятися на захист законності й справедливості.

Світогляд

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.