Микола Кукуріка: В основі змін до Конституції України має стояти людина

Лідер Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка вважає, що сьогодні потрібно провести системні зміни до Конституції України, котрі мають стосуватися більшості її розділів та захищати, передусім, права та свободи громадян України.

Переконаний, що Конституцію потрібно змінити, однак маємо чітко розуміти, що в основі будь-яких змін повинні стояти права та свободи українців. Саме людина має бути демократичним началом системних змін до Конституції. Змінюючи лише окремі положення Конституції  ми не вплинемо на ситуацію в країні суттєво.

Сьогодні потрібно не лише змінювати порядок відносин президента, Верховної Ради, уряду - маємо децентралізувати владу в державі.

Маємо повністю реформувати розділи, котрі стосуються правосуддя, правоохоронних органів, прокуратури, як запоруку того, що в країні існуватиме справедливе та адекватне реагування на загрози згортання демократії.

 Важливу роль потрібно приділити громаді, місцевому самоврядуванню ,саме це й дасть поштовх до розвитку та укріплення народовладдя в Україні, - наголосив М. Кукуріка.

Також лідер ППУ зауважив, що повернення до Конституції зразка 2004 року суттєво нічого не змінить.

Якщо президент матиме більшість в парламенті то, на його думку, завжди буде існувати спокуса встановлення диктатури.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в прес-службі ППУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.