Партія Пенсіонерів України про зміни до Конституції України

Лідер Парті Пенсіонерів України Микола Кукуріка наголосив, що єдиний законний спосіб повернутися до Конституції 2004-го року  це провести Всеукраїнський референдум.

На сьогоднішній день, легітимний шлях внесення змін до Конституції тільки один, і він чітко прописаний в 13 розділі Конституції України. Зокрема, він передбачає, що у випадку, коли Верховна Рада України вносить зміни до Конституції, які стосуються розділу 1, 3 та 13, президент України зобов’язаний винести відповідний закон на затвердження на Всеукраїнському референдумі, на якому і буде затверджено нову редакцію Конституції, - наголосив М. Кукуріка.

Також він додав : З часу проголошення незалежності України відбулися значні суспільні зміни в аспекті сприйняття засад розвитку держави. І, зважаючи на наше прагнення рухатися до Європи, варто враховувати організацію цієї сфери життя в європейських країнах, а також й те, які конституції діють там, адже, як відомо, європейські конституції не закріплюють сильної напівавторитарної моделі влади.

Можливо такі механізми й були потрібні Україні на початку її розвитку, аби стати достатньо сильною та здатною себе захистити, але сьогодні час демократизувати механізми влади, самоврядування, і всього, що стосується проголошених прав та свобод

людини і громадянина. Все це потребує більш сучасного оформлення.

Про це "Анонс Закарпаття" повідомили в прес-службі ППУ

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.