Екс- губернатор Закарпаття: "Є лише три реальні переговірники, які можуть поїхати в Москву"

Політик переконаний, що сьогодні в Україні є лише три реальні переговірники, які можуть почати діалог із Кремлем

"Російські політтехнологи, які сьогодні дуже активно працюють у Криму, скористалися бездієвістю української влади у Криму, яку та демонструвала протягом усіх двадцяти років незалежності".

 

Про це в ефірі програми "Окрема думка" заявив народний депутат, колишній представник президента України в АРК Геннадій Москаль.

 

"Ми проспали Крим, – заявив Москаль. – Його проспали Ющенко, Янукович, МВС, СБУ, які всі ці роки в Криму займалися торгівлею контрафактними сигаретами і горілкою та розбудовою конвертаційних центрів, а не національною безпекою й облаштуванням життя кримських татар".

 

Москаль нагадав, що з 2010 року в парламенті лежить законопроект "Про відновлення прав осіб, депортованих за національною ознакою" авторства Мустафи Джемільова (у якому, зокрема, йдеться про те, що держава гарантує депортованим особам, які добровільно повертаються в місця їх постійного проживання, рівні з громадянами України права та умови для облаштування, включаючи забезпечення землею, житлом, працевлаштуванням, освітою, сприяння культурному і духовному розвитку та ін. Зараз жодним законом України не передбачені правові механізми відновлення прав кримськотатарського народу та осіб, депортованих за національною ознакою. Як відомо, на цих осіб також не поширено дію закону України ”Про реабілітацію жертв політичних репресій". – Ред.).

 

"Верховна Рада за чотири роки – що, не могла його прийняти? – заявив Москаль і додав. – Я взагалі дивуюся, чому зараз, у ці хвилини, я знаходжуся в ефірі телеканалу ТВі, а не на сесійному засіданні українського парламенту".

 

"Чому Верховна Рада просто зараз, у ці хвилини не приймає терміново, на випередження, всі необхідні для врегулювання ситуації (у тому числі для відновлення всіх прав кримськотатарського народу) закони?" – заявив Москаль, коментуючи сьогоднішню зустріч Мустафи Джемілєва з Путіним та її можливі наслідки.

 

"Давайте ми хоч зараз, у ці дні покажемо, що ми дбаємо про кримських татар, тому що в них немає іншої землі, немає іншої батьківщини. Чому Путін знайшов час запросити Джемілєва? Чому його так і не знайшлося у Ющенка та Януковича?" – запитав Москаль, зазначивши, що "хоч щось робив для кримських татар лише Кучма".

 

Москаль також переконаний, що "ані ЄЄ, ані США не підуть на конфлікт із Путіним. Вони й далі робитимуть нікому не потрібні заяви про те, що "дуже стурбовані".

 

Політик також переконаний, що сьогодні в Україні є лише три реальні переговірники, які можуть поїхати в Москву, аби почати діалог із Кремлем. "Це Кучма, Тимошенко і Медведчук", – заявив Геннадій Москаль.

 

tvi.ua

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.