Чому влада мовчить, коли мова заходить про судову реформу ?

Останніми днями закарпатці мали можливість спостерігати за тим, як ті, чи інши сили намагаються навести порядок в судовій системі методом люстрації. Але давайте будемо відверті самі перед собою: люстрація не допоможе судовій системі ні в Закарпатті, ні в Україні загалом. Допоможе тільки судова реформа, і тільки таким методом можна вигнати з Феміди злодіїв та хабарників.

Ще в липні минулого року наше видання провело опитування, де запитало в мешканців Закарпатської області, їхню думку щодо судочинства та довіри до тих, чи інших суддів краю. Наше опитування не принесло жодної несподіванки, і як виявилось, 78% мешканців Закарпаття повністю не довіряли судам.

 

Треба зазначити, що 96% опитуваних вважали, що судді мають обиратися, а не призначатись.

І якщо переглянути статистику з різних регіонів країни, то вона не буде сильно відрізнятися, незалежно від географічного розташування регіону. Так чому ж під час майбутніх місцевих виборів не дати народу власноруч обрати не тільки депутата, але й суддю? І чому кожна влада про це замовчує, тільки як приходить до керівництва державою? Можливо тому, що представники влади не зацікавлені в суддях, яких обирає громада міста, району, області? Тому, що тоді ці посади не будуть належати братам, сватам, кумам?

Треба визнати, що і самі судді не дуже бажають іти на вибори, адже з можновладцями завжди легше домовитись, ніж з народом.

Анонс Закарпаття 

 

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.