Балога хочет, чтобы Украина равнялась на Польшу

Об этом закарпатский нардеп Виктор Балога написал на Фейсбуке

"Вибори в Польщі показали, що політика м’якої сили в Європі не дає відповідей на багато питань, які ставлять громадяни. Що буде робити ЄС, якщо у когось виникнуть такі загрози як в Україні? Чи будуть допомагати і захищати? Чи не обміняють лідери Заходу свій спокій на поступки щодо менш успішних учасників Євросоюзу?

В результаті, до влади в Польщі приходить політик, який має більш чітку позицію, уникає розмитих дипломатичних формулювань, прямо говорить про необхідність сильної Польщі. Це ті процеси, які в Україні лише на початках, але рано, чи пізно ми теж прийдемо до того, що для того, аби з нами рахувалися, потрібно бути сильними, не залежно від того – будемо ми в ЄС, чи ні.

Фактично в Європі формується вісь з країн, які розуміють, що їхній інтерес полягає лише в одному – у будівництві міцної держави, яка в разі необхідності здатна буде самостійно протидіяти будь-якій агресії. Цей процес давно почався в Прибалтиці і на цих виборах він був запущений у Польщі.

На цьому тлі, створення, чи навіть відновлення спільного політичного простору з Польщею та Литвою виглядає не так абсурдно. Такий період в нашій історії уже був, і при всіх своїх нюансах, даний союз був достатньо дієвим. Сьогодні, можливо, у нас є черговий історичний шанс на побудову більш тісних стосунків для того, щоб спільно протистояти будь-яким загрозам, звідки б вони не надходили. Саме наші країни зацікавлені в цьому найбільше, оскільки наші території розглядаються великим східним сусідом, як потенційний життєвий простір." - пишет Балога.

Анонс Закарпатья



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.