Балога считает, что Украине нужно отказаться от Донбасса

 

Об этом закарпатский нардеп Виктор Балога написал на Фейсбуке.

" - Перші особи держави в один голос говорять, що Україна була, є і буде унітарною державою. А Донбас – є невід’ємною частиною України.

Терористи, впринципі, тільки за. Навіть уже підготувати з цього приводу для нас цілий розділ нашої Конституції, згідно якого у них будуть особливі права, особливий статус, особлива «міліція» з танками і «Градами». І усе це – в рамках якоїсь незрозумілої «асоціації окремих районів Донецької і Луганської області».

Не знаю, як усе це співвідноситься з унітарним устроєм? Ризикну сказати, що в ці дні Україна винаходить якусь особливу форму державного устрою, якої ще не має в жодному підручнику з Конституційного права. Також можу сказати, що така країна назавжди залишиться «особливою» без жодних перспектив не те, що на приєднання до структур НАТО і ЄС, а й на проведення будь-яких змін.

Я розумію, що віддати частину території – це проблема, якщо дивитися на неї з точки зору власних рейтингів і політичного майбутнього. Але, якщо думати про майбутнє країни, то згідно старої єврейської мудрості, краще відмовитися від чогось малого заради збереження чогось великого. Але, навіть на такий сценарій перші особи мають свою відповідь. І вона дуже проста і лаконічна: «Не дочекаєтесь!». - пишет Балога.

Анонс Закарпатья

 



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.