Ярош рассказал, что сделал будучи народным депутатом Украины

Об этом на Фейсбуке написал лидер "Правого сектора" Дмитрий Ярош.

" - Перепрошую, що дуже багато тексту! Але для тих кому цікаво, публікую частину річного звіту за пророблену роботу в якості Народного депутата. Щиро дякую своїм виборцям, помічникам, представникам влади, які допомагали у вирішенні всіх цих питань!

ЗВІТ

ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ РОЗГЛЯДУ ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН

ЯКІ НАДІЙШЛИ НАРОДНОМУ ДЕПУТАТУ ДМИТРОВІ ЯРОШУ ПРОТЯГОМ 2015 РОКУ

У відповідності до положень Закону України «Про звернення громадян» та «Про статус народного депутата України» протягом 2015 року проводилася робота щодо кваліфікованого, неупередженого та всебічного розгляду питань, які порушувалися громадянами.

Впродовж звітного періоду до мене надійшло 1438 індивідуальних та колективних звернення від громадян з усіх регіонів України та з-за кордону.

Найбільше звернень надійшло поштою та було отримано на особистому прийомі.

Разом з тим, на електронну адресу надійшло 345 звернення, а на сторінки в соціальних мережах - 91.

Найбільше звернень до народного депутата надійшло від жителів

м. Києва, Дніпропетровської, Одеської та Харківської областей, найменше – з Миколаївської, Закарпатської та Херсонської областей.

Окремо необхідно виділити значну частину звернень, які надійшли від громадян, що проживають у виборчому окрузі, це звернення жителів Васильківського, Межівського, Покровського, Петропавлівського та Синельниківського районів.

Крім того, значна частина громадян зверталась з різних питань за допомогою телефонного зв’язку.

Проаналізувавши звернення, які надійшли протягом поточного року з’ясовано, що найбільш чисельною групою питань, які порушували громадяни у своїх зверненнях є питання:

- забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку, реалізація прав і свобод громадян (значна частина - скарги на неправомірну діяльність правоохоронних органів);

- соціального захисту населення (надання матеріальної допомоги, виплата соціальної допомоги, пільг для різних категорій громадян, пенсійного забезпечення);

- комунального господарства (отримання неналежних житлово-комунальних послуг, водозабезпечення, отримання послуг електро та газопостачання);

- аграрної політики та земельних питань;

- охорони здоров’я;

- фінансової, податкової та митної політики;

- діяльності центральних органів виконавчої влади.

Колективні звернення громадян в переважній більшості стосувались:

- проведення ремонту доріг, житлових будинків, покрівель в житлових будинках;

- реорганізації та закриття навчальних закладів та медичних установ;

- фінансування спортивних, виховних та навчальних закладів;

- нового транспортного сполучення;

- діяльності забудовників;

- неправомірної діяльності керівництва установ, організацій та підприємств;

- порушення громадського порядку.

Для забезпечення всебічного розгляду звернень громадян, порушених у них проблем, оперативного їх вирішення, задоволення конституційних прав та законних інтересів заявників, а також для належного реагування на факти, викладені у зверненнях, народним депутатом було направлено 1669 депутатських звернень до центральних та місцевих органів виконавчої влади, а також до інших установ, організацій та підприємств.

Варто зазначити, що переважна частина звернень позитивно вирішена.

Стосовно звернень з виборчого округу необхідно звернути увагу на наступні вирішенні питання:

- після депутатського реагування на звернення жителів с. Антонівка Межівського району щодо зупинки по зупинному пункту №18 приміського поїзду Державним підприємством «Придніпровська залізниця» було призначено зупинку по зупинному пункту № 18 в обидва напрямки у приміських поїздах №6130 Дніпропетровськ – Межова та №6109 Межова – Дніпропетровськ.

- після депутатського розгляду звернення жителів смт Межова щодо транспортного сполучення Межова – Новомосковськ, Дніпропетровською обласною державною адміністрацією було повідомлено, що, наразі, опрацьовується питання внесення змін до паспорта міжміського автобусного маршруту загального користування м.Дніпропетровськ- смт Межова через м.Павлоград в частині зміни схеми маршруту, а саме – включення додаткової зупинки у місті Новомосковськ.

- в результаті опрацювання звернення громад сіл Новопавлівка та Іванівка Межівського району щодо відкриття нового автобусного маршруту с. Новопавлівка – с. Гаврилівка – смт Просяна – с. Дубовики – смт Васильківка – м. Дніпропетровськ, Дніпропетровською обласною державною адміністрацією було повідомлено про оголошення конкурсу на перевезення пасажирів на приміських і міжміських автобусних маршрутах загального користування на зазначений у звернені маршрут.

- в результаті проведеної роботи над зверненням громади Богданівської сільської ради щодо закриття комунального закладу освіти «Богданівський навчально виховний комплекс «Середня загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад», Дніпропетровською обласною державною адміністрацією було повідомлено, що, наразі, питання стосовно закриття навчального закладу не розглядатиметься.

- в результаті депутатського розгляду прохання жителя смт Межова щодо демонтажу пам’ятника Леніну, Межівська селищна рада повідомила, що на сесії селищної ради було прийнято рішення про демонтаж пам’ятників епохи тоталітарного режиму, а саме: пам’ятника Леніну за адресою вул. Учительська, 7, пам’ятника Леніну за адресою вул. Будьонного, 33, а пам’ятник Леніну по вул. Фрунзе входить до переліку пам’яток Дніпропетровської області монументального мистецтва (охоронний №6198) і тимчасово, до позбавлення Міністерством культури України його статусу пам’ятки монументального мистецтва, закритий конструкцією з нанесенням символіки України, культурних та соціальних надбань в галузі освіти, культури, спорту та молодіжних програм Межівської селищної ради.

- після належного депутатського реагування на загальних зборах філії «Дніпропетровський кінний завод №65» державного підприємства «Конярство України» було погоджено видачу зерна пенсіонерам по 1000 кг, як це було передбачено попереднім колективним договором, який діяв до 2015 року, а також в повному обсязі погашено заборгованість п о заробітній праці.

- Міністерством соціальної політики України жительці смт Межова Шеремет Л.Ю. було надано вичерпні роз’яснення стосовно соціальних гарантій та надання пільг.

- батькам загиблого учасника антитерористичної операції встановлено статус осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надано 50-ти відсоткову пільгу на оплату житлово-комунальних послуг, надано передбачену державою одноразову грошову допомогу (609 тис. грн), виплачено за рахунок коштів Покровського районного бюджету одноразову матеріальну допомогу (3 200 грн.)та допомогу за рахунок коштів Покровської селищної ради (500грн).

- жителям села Малинівка Покровського району працівники аварійно-диспетчерської служби Покровської дільниці ПАТ «Дніпропетровськгаз» безкоштовно провели заміни регуляторів тиску.

- Дніпропетровська обласна державна адміністрація на депутатське звернення в інтересах Покровської дитячо-юнацької спортивної школи повідомила, що робота басейнів розпочата, а керівництвом Покровської районної державної адміністрації вирішується питання щодо фінансування за використану теплову та електричну енергію.

- Дніпропетровська обласна державна адміністрація на депутатське звернення в інтересах батьківського комітету дошкільного навчального закладу № 1 «Орлятко» в смт Покровське повідомила, що до кінця поточного року буде проведено ремонт музичної зали, а при формуванні селищного бюджету на 2016 рік буде розглянуто питання фінансування капітального ремонту зазначеного закладу із заміною вікон і дверей.

- в результаті депутатського звернення в інтересах диспансерної групи кабінету «Довіра» комунальним закладом «Покровська центральна районна лікарня» Дніпропетровської обласної ради було повідомлено, що кабінет переведуть у приміщення на базі інфекційного відділення з окремим входом, на даний час ведуться ремонтні роботи, які будуть завершені до 25.12.15р.

- на депутатське звернення Дніпропетровська обласна державна адміністрація повідомила, що відділ освіти Покровської райдержадміністрації отримав шкільний автобус для підвозу учнів до Великомихайлівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, який пройшов обов’язків технічний контроль, знаходиться в робочому стані і. наразі, за рахунок залучення спонсорських коштів вирішено питання придбання автомобільних шин, безперебійний підвіз учнів до школи забезпечено.

- на депутатське звернення в інтересах громади селища Просяна щодо забезпечення учнів Просянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів шкільним автобусом Дніпропетровська обласна державна адміністрація повідомила, що дане питання буде вирішено позитивно.

- внаслідок депутатського реагування Петропавлівським РВ ГУМВС України у Дніпропетровській області було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом погрози журналісту газети Петропавлівського району «Степова зоря» у зв’язку зі здійсненням останньою законної професійної діяльності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.345-1 Кримінальним кодексом України.

Хід досудового розслідування у кримінальному провадженні взято на контроль прокуратурою Дніпропетровської області та Головним управлінням МВС України в Дніпропетровській області.

Також, у зв’язку з неналежним розглядом Петропавлівським РВ ГУМВС України у Дніпропетровській області первинної заяви журналістки про вчинення кримінального правопорушення відносно слідчого підрозділу вжито заходи згідно вимог Дисциплінарного статуту.

- вирішено питання, порушене у зверненні жительки смт Петропавлівка щодо не отриманої пенсії її бабусі, яка померла на території не підконтрольній Україні.

- внаслідок розгляду депутатського звернення до начальника ПАТ «Укртелеком» Васильківського району Дніпропетровської філії було відновлено радіомовлення у жителів селища міського типу Васильківка.

- на депутатське звернення виконавчий комітет Кислянської сільської ради Синельниківського району повідомив, що відбулась зустріч голови сільської ради і Сергія Коваля, протоієрея храму преподобного Єфрема Сиріна Української православної церкви Київського патріархату, питання виділення земельної ділянки для будівництва храму буде вирішено на сесії сільської ради 24.12.2015, також найближчим часом буде вирішено питання щодо виділення тимчасового приміщення для проведення служб, а також приміщення для проживання священнослужителя.

- в наслідок депутатського реагування за повідомленням від Управління пенсійного фонду України в м. Сигнельниковому та Синельниківському районі Дніпропетровської області позитивно вирішено питання щодо перерахунку пенсії Бабічу В.В., жителю м. Синельникове.

- Дніпропетровська обласна державна адміністрація на депутатське звернення повідомила, що ремонт дорожнього покриття вулиці Виконкомісвька у м. Синельникове внесено до попереднього титулу виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття доріг комунальної власності за рахунок коштів обласного бюджету на 2016 рік.

- Дніпропетровська обласна державна адміністрація на депутатське звернення повідомила, що ремонт покрівлі житлового будинку по вулиці Пролетарська, 16 с. Раївка Синельниківського району буде включено до програми соціально-економічного розвитку Раївської сільської ради на 2016 рік.

- на депутатське звернення Дніпропетровська обласна державна адміністрація повідомила, що роботи з капітального ремонту покрівлі 6-го під’їзду будинку № 43 по вулиці Миру в м. Синельникове виконані в повному обсязі.

- на депутатські звернення щодо виділення належного житла вдові загиблого військовослужбовця можна зазначити, що місту Синельникове виділена субвенція для придбання житла, при виконавчому комітеті Синельниківської міської ради створена комісія з питань здійснення заходів щодо закупівлі житла для сімей загиблих військовослужбовців та інвалідів з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО та потребують поліпшення житлових умов. Після врегулювання всіх питань, пов’язаних з купівлею житла з урахуванням побажань вдови, громадянка Осауленко О.Ю. буде забезпечена житловим приміщенням.

- на депутатське звернення Синельниківським РЕМ ПАТ «ДТЕК ДНІПРООБЛЕНЕРГО» були проведені роботи по обрізці дерев, які знаходились в охоронній зоні повітряних ліній.

- внаслідок депутатського звернення Синельниківським міським комунальним підприємством «Житлово-експлуатаційна контора -2» було здійснено перерахунок оплати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій громадянину Барсук А.С., який не отримував вищезазначені послуги так як приймав участь у проведенні АТО.

- в результаті депутатського звернення Синельниківська міська рада включила виконання капітального ремонту м’якої покрівлі 1-го під’їзду будинку №7на вулиці Миру в План капітального ремонту житлового фонду у 2016 році.

- в наслідок депутатських звернень в інтересах мешканців 40-ка квартирного будинку №11 у селищі Шахтарське Синельниківського району щодо аварійного стану будинку, Дніпропетровська обласна державна адміністрація повідомила, що з метою комплексного вирішення питання Синельниківською райдержадміністрацією спільно із Марївською сільською радою було створено комісію по визначенню технічного стану будинку. Після остаточного визначення об’єму роботи та вартості таких робіт буде вирішуватися питання стосовно передбачення необхідної суми коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації та на проведення ремонтних робіт у бюджеті Марївської сільської ради на 2016 рік. Питання залишатиметься на контролі до остаточного його вирішення.

Крім вищезазначеного вирішено ще безліч питань жителів виборчого округу, зокрема пов’язаних із житлово-комунальним господарством та наданням послуг електро та газопостачання.

З інших регіонів України варто виокремити наступні звернення:

На звернення працівників Ладижинського дитячого будиноку-інтернату IV профіля «Троянда» у Вінницькій області щодо ситуації, яка склалася у закладі, депутатом було ґрунтовно опрацьовано питання діяльності закладу, підготовлено і направлено відповідні депутатські звернення, у яких зверталася увага, що Ладижинський дитячий будинок-інтернат - це єдиний в Україні інтернат суто IV профіля, де знаходяться діти з найтяжчою формою інвалідності. В інтернаті утримуються діти-інваліди І групи з діагнозами ДЦП (важка форма), глибока розумова відсталість, хвороба Дауна, більшість із них – лежачі хворі, які рідко коли залишають стіни палати, знаходяться підопічні тут із 4 років і до останніх днів. Переважна більшість – це діти, які позбавлені батьківського піклування, яких взагалі ніхто ніколи не відвідує.

Також зазначалося, що недопустимо, щоб працівників вищезазначеного закладу примушували писати заяви на відпустку без збереження заробітної плати.

Депутатські звернення щодо скрутної ситуації в Ладижинському дитячому будинку-інтернаті IV профіля «Троянда» були розглянуті та опрацьовані:

- Головою Верховної Ради України,

- Комітетом Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму,

- Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету,

- Міністерством соціальної політики України,

- Міністерством освіти і науки України,

- Міністерством фінансів України,

- Вінницькою обласною державною адміністрацією.

В результаті проведеної роботи, розпорядженням голови Вінницької обласної державної адміністрації від 06.10.15 року № 626 «Про внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік» на виплату заробітної плати працівникам соціальної сфери – Ладижинському дитячому будинку-інтернату додатково були виділено кошти на заробітну плату з нарахуванням.

Житель смт Шишаки Полтавської області надіслав звернення щодо припинення незаконних дій посадових осіб управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області, в якому зверталась увага на оперативне виконання працівниками Жовтневого відділу державної виконавчої служби Харківського міського управління юстиції виконавчого листа Шишацького районного суду Полтавської області у справі №551/167/14-ц від 28.05.2015 про стягнення з Харківського державного авіаційного орденів Жовтневої революції та Трудового червоного прапору виробничого підприємства на користь заявника середнього заробітку за час затримки виконання рішення про поновлення на роботі у рахунок відшкодування моральної шкоди, а пізніше постановою заступника начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області Троянівського С.С. було ініційовано проведення перевірки вищезазначеного виконавчого провадження та його витребування, а потім доручено провести процесуальні дії щодо повернення за рахунок Онішка С.А. стягнутих з боржника коштів виконавчого збору, витрат на проведення виконавчих дій та моральної шкоди.

Для вирішення порушеного питання, народним депутатом було направлено відповідне депутатське звернення до Міністра юстиції України Петренка П.Д. з проханням перевірити всі факти та сприяти припиненню неправомірних діянь.

Відповідно до листа Міністерства юстиції України перед Головним територіальним управлінням юстиції у Харківській області ініційовано проведення службового розслідування відносно незаконних дій заступника начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області Троянівського С.С. Наразі, дії Троянівського щодо проведення виконавчого провадження визнано незаконними, а постанову про результати перевірки законності виконавчого провадження – скасовано.

Мешканка смт Новогуйвинськ, Житомирського району, Житомирської області в своєму зверненні порушувала питання лікування та реабілітації за кордоном свого сина, який хворіє від народження.

Направлення громадян України на лікування за кордон здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 8 грудня 1995 р. №991 «Про затвердження Положення про порядок направлення громадян на лікування за кордон» та наказу МОЗ України від 6 червня 2008 р. №307 «Про забезпечення Порядку направлення громадян на лікування за кордон» та розглядається Комісією МОЗ України.

Народним депутатом на підставі статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України» було направлено відповідне депутатське звернення до Міністра охорони здоров’я.

МОЗ доручило Управлінню охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації терміново організувати дитині консультацію головного профільного позаштатного спеціаліста МОЗ України для визначення тактики подальшого лікування, в тому числі за кордоном, та підготувати необхідний пакет документів для розгляду Комісією МОЗ України.

Відповідно до листа Управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації дитині організовано консультація у головного позаштатного спеціаліста МОЗ України з дитячої неврології та підготовлено необхідний пакет документів.

На звернення громадської організації «Люстраційне бюро України» щодо можливих зловживань службовим становищем керівництвом управління Державної пенітенціарної служби України у Хмельницькій області народним депутатом були направлені відповідні звернення до Міністерства юстиції України та до Генеральної прокуратури України і як наслідок начальника управління ДПтС України у Хмельницькій області було з Державної кримінально-виконавчої служби.

На звернення громадянина, який проживає в селі Будище, Лисняського району Черкаської області щодо дій органу досудового розслідування у кримінальному провадженні було з’ясовано, що СВ Шевченківського РУ ГУМВС України у м. Києві було винесено постанову про закриття кримінального провадження, а прокуратурою Шевченківського району міста Києва була надана заявнику відписка де зазначено, що у зв’язку з неможливістю проведення безпосереднього огляду Шевченка М.П. в рамках призначеної комісійної судово-медичної експертизи (Шевченко М.П. є інвалідом 2 групи і не має можливості приїхати до Києва) слідчим повернуто медичну документацію Шевченку М.П.

Для належного реагування було направлено відповідні депутатські звернення до органів прокуратури де було зазначено, що в рамках кримінального провадження можна провести відповідні судово-медичні експертизи по місцю проживанню Шевченка М.П. і висловлено прохання вжити відповідні заходи реагування по відновленню порушених прав заявника.

Прокуратурою було скасовано постанову про закриття кримінального провадження, а матеріали направлено до слідчого відділу Шевченківського РУ ГУМВС України у м. Києві.

Крім того, процесуальним керівником у кримінальному провадженні призначено проведення комісійної судово-медичної експертизи у Черкаському бюро судово-медичної експертизи.

Житель м. Конотоп Сумської області. який є співвласником домоволодіння по вул. Депутатська, 49 м. Конотоп в своєму зверненні зазначив, що він та його батько протягом останніх 10 років втратили багато душевних сил та здоров’я відстоюючи свої права, зокрема, відстоюючи належну їм земельну ділянку, розмір якої було безпідставно зменшено, заявник звертав увагу, що для об’єктивного і ґрунтовного розгляду Апеляційним судом Сумської області справи за його позовом необхідно надати в суд копію інвентаризаційної справи житлового будинку № 49 по вулиці Депутатській у місті Конотоп.

В зверненні вказано, він неодноразово звертався до КП «Конотопське МБТІ», але копії справи не отримав, також КП «Конотопське МБТІ» не надавало справи і на вимогу суду.

Народним депутатом на підставі статті 16 Закону України «Про статус народного депутата України» було направлено відповідне депутатське звернення до Начальника Комунального підприємства «Конотопське міжміське бюро технічної інвентаризації» щодо сприяння провадженню об’єктивного правосуддя і наданню Гужві Є.Г. копії інвентаризаційної справи житлового будинку № 49 по вулиці Депутатській у місті Конотоп.

Як наслідок розгляду депутатського звернення Комунальне підприємство «Конотопське міжміське бюро технічної інвентаризації» надало Гужві Є.Г. документи, які стосуються його частки нерухомого майна з інвентаризаційної справи на житловий будинок № 49 по вулиці Депутатській у місті Конотоп, а інвентаризаційну справу на житловий будинок представлено для огляду в судове засідання.

До народного депутата України зверталась громадська організація та мешканець міста Орджонікідзе Дніпропетровської області щодо протиправної діяльності та незаконної діяльності керівників районного відділу ГУ МВС України в Дніпропетровській області та міського відділу ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

В зверненнях зверталась увага на неправомірні та незаконні дії працівників правоохоронних органів в Дніпропетровській області, зокрема акцентувалась увага на тісних зв’язках кримінального світу з начальниками відділів міліції та неправомірними використаннями останніми оперативної інформації.

Були надіслані відповідні депутатські звернення до Міністра внутрішніх справ України Авакова А.Б., Прокурора Дніпропетровської області Матвійчука В.В. та Начальника ГУМВС України в Дніпропетровській області Репешка І.В. з проханням провести об’єктивну та повну перевірку усіх фактів, викладених у зверненнях, дати правову оцінку діям працівників правоохоронних органів в Дніпропетровській області, сприяти припиненню неправомірних діянь та поновленню порушених прав і свобод, а також притягненню винних осіб до відповідальності.

В результаті розглядів депутатських звернень, правоохоронними органами були вжиті відповідні заходи реагування, а саме: у Міністерстві внутрішніх справ були проведенні службові розслідування, в результаті чого зазначені в зверненнях факти знайшли своє часткове підтвердження.

Колегією ГУМВС України в Дніпропетровській області стан організації роботи і результати оперативно-службової діяльності начальника Орджонікідзевського МВ визнано незадовільними.

Керівництво Головного управління клопотало перед МВС про звільнення з посади начальника Орджонікідзевського МВ ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

Крім того, за результатами службового розслідування працівників Апостолівського РВ ГУМВС в Дніпропетровській області було притягнуто до відповідальності.

На сьогодні полковник міліції звільнений з органів внутрішніх справ, а матеріали службових розслідувань та депутатські звернення відповідно до вимог ст. 216 КПК України направлено до прокуратури Дніпропетровської області для прийняття рішення згідно із законодавством України.

На звернення засновника приватної фірми у Харківській області щодо перешкоджання законній господарській діяльності та створення умов для вимагання неправомірної вигоди (хабара) державною податковою інспекцією Київського району м. Харкова було здійснено відповідне депутатське реагування, в результаті чого Головне управління ДФС у Харківській області листом повідомило, що інформація стосовно неправомірних дій посадових осіб ДПІ у Київському районі м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області щодо неправомірного розірвання договорів про визнання електронних документів та обмеження доступу для здійснення подачі звітності в електронному вигляді знайшла часткове підтвердження і, наразі, укладено новий договір та відновлено можливість подавання платником електронної звітності до автоматизованої системи, тобто питання вирішено по суті.

В наслідок реагування на депутатські звернення, які були направлені для розгляду питань порушених у зверненні громадської організації Оріховського району Запорізької області Запорізька обласна державна адміністрація повідомила, що відбулась зустріч із представниками громадської організації на якій обговорилися вимоги до Голови ОДА та питання співпраці органів влади і громадських організацій, зокрема було обговорено питання призначення першого заступника голови райдержадміністрації.

На звернення співробітників та студентів Національного Медичного Університету ім. О.О. Богомольця, а також Всеукраїнської громадської організації «Студентське братство» щодо протиправних та неправомірних дій керівництва Національного медичного університету імені О. Богомольця були надіслані відповідні запити до Міністерства охорони здоров’я, прокурору міста Київ та начальнику ГУ МВС України в м. Києві.

Як наслідок комісією, утвореною МОЗ, було перевірено здійснення фінансово – господарської діяльності університетом, забезпечення керівником виконання умов контракту, а також інших питань, порушених у зверненнях та скаргах.

Акт про результати проведення комплексної перевірки діяльності Національного Медичного Університету ім. О.О. Богомольця було надіслано до правоохоронних органів, на разі проводиться досудове розслідування.

Крім того, внаслідок депутатського реагування на факти, викладені в зверненнях громадян, правоохоронними органами неодноразово вносились відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених Кримінальним кодексом України і, наразі, провадяться досудові розслідування в кримінальних провадженнях у всіх областях України."- пишет Ярош.

Анонс Закарпатья




TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.