Петр Угрин "Педро" еще летом понимал, что может стать заключенным режима

Это интервью Петр Угрин "Педро" боец "ПС" дал закарпатским журналистам летом прошлого года. Сейчас Угрин является политическим узником режима Порошенко.

Друже, як давно Ви уже у Правому Секторі?

З Грудня 2013 року, Коли почався Майдан, я в той час був в Києві на заробітках: вдень робота, вночі – боротьба на Майдані . Після першої смерті – роботу взагалі покинув, і присвятив себе Революції.

Чому саме Правий Сектор, не самооборона або інша якась сила, яка на той момент була на майдані?

 

Побачив що «правосєки» ходять з червоно-чорним прапором. Це мене дуже зачепило тому, що я – націоналіст. По родинній лінії також всі були націоналісти. Бабусин брат навіть був сотником в армії УПА. Також сподобалось те, що це, в більшості – молоді люди готові до радикальних дій.

Я так розумію після закінчення майдану Ви відразу пішли воювати. Розкажіть де Ви проходили підготовку?

 

Відправився у Івано-Франківськ, обласний командир, який формував групу, – тоді якраз починалась анексія Криму, – на той час був друг «Лютий», побачивши в мені якусь іскру, включив мене і мого друга «Цвика» в її склад. Цілий березень ми провели, тренуючись в лісах під Бурштином та Рогатином, було також багато людей на вишколі і із інших областей. На початку квітня вирушили з Межигір’я колоною з декількох автобусів разом з провідником в Дніпропетровськ на базу.

Розкажіть будь-ласка про перший свій бій?

 

Перший бойовий досвід здобув в Ілловайську, мав карабін мисливський, бронежилет і 35 патронів. Завдяки другу «Хорвату» ми вчасно вийшли із запланованого окупаційним режимом котла. Перші міни, перші гори 200-х, перші враження про справжню війну я отримав в Ілловайську. Як не крути, але всі ми люди, всім нам страшно, це випробування зробило мене сильнішим. Потім вже були Піски, Водяне, Опитне,Спартак і т.д.

Є така фраза: щоб добре воювати, потрібно полюбити війну. Запитання звучить цинічно, але чи не скучаєте інколи Ви за бойовими діями?

 

Звичайно що так. Перебуваючи на передку, я відчував спокій, мені здавалось, що я знайшов себе там. Все життя від 16 років я працював по Україні, потім був декілька разів в Європі, поміняв десятки робіт, заробляючи досить непогано на той час, я завжди хотів бути корисним, щоб життя не проходило марно. Я побачив, що війна для мене – це не є щось страшне, коли ти захищаєш свою землю і там я з можу нести користь своєму народові. Будучи на передку, я захищаю тих, хто знаходиться в тилу і це мені приносить душевний спокій. Коли я на передовій, значить моя домівка захищена.

 

 

Чи бували такі моменти на передку що опускались руки, в якихось критичних ситуаціях. Що ви робили в такому випадку?

 

Я вже пів року на цивілці керую підрозділом 4 ЗБАТ Добровольчого Українського Корпусу Правого Сектору в Снятинському районі і в мене вже стільки разів опускались руки, бачачи, скільки ножів в спину пхає окупаційний режим своєму народу, армії та добровольчим батальйонам. На фронті бойовий дух завжди був на висоті, напевно залізний аргумент в руках з 120мм та 150мм мінами додавали сил (розповідає друг «Педро» з посмішкою. Ред.). Я поклав собі за обов’язок завершити ту справу, яку ми почали всі разом та за яку загинули мої друзі.

Чому в нас такі проблеми в тилу, як Ви думаєте?

 

На передовій один ворог, це – Росія. В тилу наша влада об’єднана з криміналітетом, олігархами та правоохоронними органами, може нанести удар з любого боку. Внутрішній ворог набагато сильніший і хитріший для українського народу від зовнішнього.


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.