Лидер "КС" Тарас Деяк сделал срочное заявление

Об этом командир роты батальона "Донбасс" "Карпатская сечь" Тарас Деяк написал на Фейсбуке.

" -Ще в кінці листопада було здійснено напад на майора Дмитра Зотова - добровольця, журналіста, ветерана війни, військового інструктора ГО «Карпатська Січ». Нападниками виявились місцевий кримінальний "ділок" Козманко Я.Г. на прізвизько "Клоун" та Гаджега Василь, прикормлений раб вищезгаданого "авторитета". Дмитру було зламано щелепу в двох місцях, а також він отримав струс мозку. Якби Зотов Д. не дістав свою зброю (зареєстровану, травматичну) і не налякав нападників нею, то наступні удари, які бандити, судячи з камери спостереження збирались нанести, могли бути летальними. Завдяки військовому вишколу та витримці (Дмитро Зотов, як учасник бойових дій та інструктор, який неодноразово проводив на Закарпатті військові вишколи) майор-доброволець гідно витримав удар й контраатакував, але не піддався на провокацію, не відкрив стрільбу у мирному місті. Це дало змогу уникнути загострення та розгортання конфлікту в регіоні, на що сподівалися бандити.

Після декількох зустрічей з очільником вже Національної поліції в області було дане нам слово, що справою займеться і візьме на особливий контроль обласне управління і покарає нападників, дані про яких вони вже мали.

На сьогоднішній день Національна поліція досі не покарали винних та навіть не зробили власного публічного розслідування інциденту (якщо так, то оголосіть на сайті своєму). Представники поліції посилались на тодішню переатестацію правоохоронних органів і казали, що неможуть повноцінно досліджувати справу через недостачання повноважень, але пройшло багато часу, їхні речники звітують про успішну переатестацію, поліція намагається повернути довіру народу, а згаданний інцидент досі не розслідуванний і нападники знаходяться на волі та живуть своїм життям. Є і медична виписка Зотова Д., в якій підтверджені факти тілесних ушкоджень.

Однак справа замерзла, тому просимо обласне управління Національної поліції нарешті покарати винних в побитті патріота та добровольця, чим показати громадськості свою правильну роботу. Також просимо надати Козманку Я.Г. "Клоуну" охорону, оскільки є обгрунтовані причини турбуватись про його безпеку (нам стало відомо про вибух гранати поблизу його чи дочки автівки в м. Мукачево). І, звісно ж, якнайшвише вручити підозру злочинцям, які напали на Зотова Д., щоб вони змогли відповісти перед законом України за скоєний злочин." - пишет Деяк.

Анонс Закарпатья




TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.