Господин Порошенко, конечно, очень хочет взять в коалицию "Волю народа" или "Возрождение" (как это уже сделал в Закарпатье) - Балога

Об этом закарпатский нардеп Виктор Балога написал на Фейсбуке.

" - Зараз у ВР поспіхом (Папа наказав!) ліплять урядово-коаліційну конструкцію, яка стане мертвою одразу після народження. Маю кілька висновків, кожний з яких можна буде перевірити, як тільки офіційно оформлять цю порнографію.

1. Коаліція сама по собі не працюватиме. Чим далі - тим 226 голосів від БПП і НФ будуть переходити в розряд фантастики.

2. Разом із цією псевдобільшістю голосуватимуть пригодовані фракції та мажоритарники, які захочуть підзаробити. Пан Порошенко, звісно, дуже хоче взяти в коаліцію "Волю народу" чи "Відродження" (як це вже зробив на Закарпатті), однак боїться, що Раду, і заодно і Банкову можуть просто спалити.

Тому ухвалення потрібних Президенту і уряду законів, якщо таке колись станеться, буде у звичному вже ситуативному режимі. Цілком імовірно, що пара-трійка екс-регіоналів натиснуть "за" вже за пана Гройсмана. Хай втішається, що одержить таку бажану посаду з рук тих, проти кого піднялися мільйони українців. Таке не забувається.

3. Коаліцію роздиратимуть конфлікт інтересів як між БПП і НФ, так і між групами, делегованими в ці фракції їхніми спонсорами. Так само, індивідуальні "хотєлки", які неодмінно виникатимуть, стопоритимуть голосування. Звісно, ні про які реформи не може бути й мови.

4. Кандидатури на урядові посади показують, що вже на старті формування уряду видно його фініш. "Свої", "перевірені", "надійні", "ефективні" - тільки не в інтересах України, а в інтересах тих, хто їх делегує в уряд. Конфлікти і саботаж в Кабміні неминучі.

5. Спікери від західних урядів і міжнародних організацій вже скоро змінять свій кислий оптимізм щодо нового уряду на його критику. Вістря цього невдоволення буде спрямовано вже персонально на Президента, бо він є одноосібним автором такої конфігурації. Суспільство, як бачимо, усунуте від обговорення.

Звісно, хочу помилитися в своїх висновках, бо не бажаю гіршого для України. Але все йде до того, що так, на жаль, буде." - пишет Балога.

Анонс Закарпатья




TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.