Антиукраїнська політика Будапешта становить загрозу цілісності НАТО

Засідання Комісії Україна-НАТО у Брюсселі на рівні міністрів закордонних справ цього тижня не відбудеться через вето Будапешта.Це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі підтвердили у євроатлантичних дипломатичних колах.

Будапешт уже втретє блокує проведення засідання Комісії України з Альянсом на міністерському рівні, висловлюючи таким чином претензії щодо мовної статті українського закону про освіту.

У такий спосіб Угорщина, зокрема, блокує вирішення питань безпеки угорців Закарпаття, інтересами яких начебто опікується.

У четвер, 27 квітня, у Брюсселі пройде засідання Північноатлантичної ради на рівні глав МЗС союзників. Українська сторона планувала провести у рамках зустрічі засідання Комісії Україна-НАТО. Усі союзники, а також Міжнародний секретаріат Альянсу підтримали таку ініціативу, проте Угорщина її заветувала.

Раніше повідомлялося, що у лютому Будапешт удруге заблокував міністерське засідання НАТО. Угорська влада пояснила, що таким чином вона тисне на Україну, вимагаючи перегляду мовної норми закону про освіту.
Анонс Закарпаття
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.