Важлива заява "Карпатської Січі". Сепаратизм не пройде

 Як нам стало відомо, що в Ужгороді планують назвати одну із вулиць на честь русинського сепаратиста Володимира Фединишинця. Свого часу Фединишинець був одним із засновників та учасників «Общества подкарпатських русинов» (прапор яких був представлений в так званій днр та на різних акціях в підтримку агресії рф) та редактором газети "Подкарпатська Русь". 

Повідомляє прес - служба КС.

Неодноразово називав возз’єднання Закарпаття з Україною «окупацією» та те, що в української мови в Карпатах принципово немає ніякої перспективи.

 Такі дії є вкрай неприпустимі, адже це відверто один із кроків розпалення нових сепаратистських конфліктів на Срібній землі. Ужгород має гідних представників, що прославили наше місто та край теренами України та за її межами. Серед можливих варіантів, які чітко заслуговують аби їхні імена носили наші вулиці — полеглі воїни російсько-української війни, які поклали тіло за нашу свободу, якщо говорити про справжніх письменників, то це Шевченківські лауреати – Іван Чендей, Петро Скунць, Олекса Мишанич, Дмитро Кремінь, які жили і працювали в Ужгороді і прославили Закарпаття далеко за його межами.

 Закликаємо небайдужих ужгородців та активістів прийти у середу 19 червня о 14:00 у великий зал міської ради, де будуть проводитись громадські обговорення із найменування та перейменування вулиць, та вберегти Ужгород від чергової сепаратистської ганьби.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.