Віктор Балога про антиукраїнську політику Орбана

Про  це нардеп Віктор Балога написав на ФБ.

" - Україна виконала рекомендації Венеційської комісії та пішла на поступки в питанні надання середньої освіти представникам національних меншин, мовою спілкування яких є одна з мов ЄС.

 Зокрема, діти угорської національності із першого класу будуть вчитися на рідній мові. І лише з п’ятого класу, їм починають викладати предмети державною мовою, піднімаючи їх кількість із 20% в п’ятому класі та закінчуючи 60% в старшій школі. Навіть більше, ці вимоги не стосуються приватних закладів освіти, які самостійно вибиратимуть мову навчання.

 І дуже добре, що хоча б хтось в Угорщині побачив ці поступки української влади, особливо в розрізі наших не найкращих стосунків в попередні роки.

 Але жорстка реакція офіційного Будапешта на слова депутатки Європарламенту говорить про те, що угорська влада не хоче йти шляхом взаємних компромісів та є вкрай не дружньою, та не добросусідською.

 Не знаю, чого вони ще чекають від Украіни. Може, щоб відмовитися від частини Закарпаття? Так цього ніколи не буде." - пише Балога.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.