Балога: Про мир на Донбасі потрібно не говорити, за нього потрібно боротися

Через складну ситуацію на Сході України закарпатський нардеп Віктор Балога написав своє бачення досягнення миру на Донбасі.
" - Не розумію, як можна говорити про будь-які вибори чи спільні патрулі на Донбасі, коли там і далі тривають бойові дії. Потрібно місяці стійкого перемир’я для того, щоб просто розпочати діалог про будь-які політичні кроки та подальше співіснування. Чи хтось вважає що, якщо зранку не стріляли, то по обіді вже всі забудуть про роки війни та взаємні звинувачення?

 Всі ці посилання на хорватський досвід, виглядають красиво лише на словах. В житті все набагато складніше та потрібно відповісти на багато непростих питань:

 1)      Хто дасть гарантії безпеки нашім поліцейським та прикордонникам, які зайдуть на окуповану територію? Аморфна ОБСЄ, яка десятки разів не бачила ані російської техніки, ані обстрілів, та в якій половину складу становлять або росіяни, або представники дружніх до них країн.

 2)      Хто підтвердить, що представники окупованих територій у складі спільних патрулів – це вчорашні вчителі та шахтарі, а не бойовики чи російські військові, які вбивали наших солдат?

 3)      Що робити з ненавистю з боку значної частини місцевого населення до наших силовиків та які є механізми недопущення провокацій? Чи хтось думає, що люди, які 6 років слухали на російських каналах про хунту та фашистів, за декілька днів змінять свої погляди та різко полюблять Україну?

 4)      І головне запитання – куди дінеться російська присутність з Донбасу: військові, представники спецслужб, паспорти, рублі, ЗМІ та різний збрід, який переїхав жити на окуповані теріторії?

 Про мир на Донбасі не потрібно говорити, за нього потрібно боротися. Але при цьому потрібно залишатись реалістами та державними діячами, які ходять по землі ногами та усвідомлюють відповідальність за майбутнє всієї країни, а не тільки окупованого Дон

басу." - пише Балога на ФБ.

рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.