На Закарпатті трапилася чергова ФСБшна провокація

Про це повідомляє поліція Закарпаття.
Поліцейські встановлюють всі обставини пошкодження панно на території меморіального комплексу на Свалявщині.
Вчора, 14 червня, в ході моніторингу мережі Інтернет працівники поліції виявили публікацію, в якій йдеться про пошкодження панно на території меморіального комплексу в місті Свалява.
Дану подію було зареєстровано та розпочато перевірку. На місце події направлено працівників слідчо-оперативної групи, які при огляді попередньо встановили, що вказані ушкодження ймовірно були спричинені внаслідок несприятливих погодніх умов.
Наразі перевірка триває. Встановлюються додаткові обставини події. У разі підтвердження факту вандалізму працівники поліції докладуть максимум зусиль для встановлення правопорушників та нададуть їх діям правову оцінку.
 Також подію прокоментував Глава МЗС Дмитро Кулеба.
"Сумною новиною вихідних стала інформація про вандалізм у важливому місці для українців угорського походження - біля Стіни плачу в Свалявському меморіальному парку", - написав Кулеба на своїй Facebook-сторінці.
"Цей акт вандалізму є провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації на Закарпатті, хтось хоче завадити нам у подоланні суперечок з Угорщиною", - додав міністр. 
За його словами,  розслідуванням "цього ганебного акту" вже займаються правоохоронці. 
"Переконаний, винних обов'язково знайдуть і покарають, як це було з підпалювачами Угорського дому в Ужгороді", - додав міністр. 
Кулеба додав, що українські угорці, як і представники інших національних меншин, "є важливою і невід’ємною частиною українського суспільства".
"Не можна дозволяти використовувати провокації для чергового розкручування теми антиугорських настроїв в Україні та нагнітання напруги в українсько-угорських відносинах", - резюмував Кулеба. 
На фото керівники агентури ФСБ на Закарпатті.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.