Заява Нацкорпусу щодо ситуації в Білорусі

Ситуація в Білорусі вийшла за межі мирного протесту на захист громадянських прав і свобод. Сьогодні ми спостерігаємо звіряче побиття людей знахабнілими ментами та спецпризначенцями. Сили нерівні – у білоруських протестувальників немає лідера, засобів захисту та чіткого плану дій.
 Але навіть у такій ситуації, замість діалогу Лукашенко продовжує віддавати накази бити, калічити та вбивати громадян своєї країни.
 Українські націоналісти уважно стежать за подіями в Білорусі. Ми засуджуємо терор, який розгорнула влада проти власного народу.
Ми звертаємось до білоруських правоохоронців та військових. Припиніть знущання з учасників акцій протесту. Не виконуйте злочинних наказів. Згадайте, що ви дали присягу служити народові Білорусі, а не окремим політикам. Не повторюйте ганебних помилок української «беркутні».
Білоруський народ заслуговує на мирний розвиток, гідне життя та свободу вибору. Ми підтримуємо прагнення білорусів до змін, навіть розуміючи, що особливої альтернативи Лукашенку на виборах не було.
  Український досвід доводить, що жага змін сильніша за будь-які авторитарні режими, а народ завжди сильніший за будь-яку владу. Віримо в білоруський народ, бажаємо нашим сусідам мужності, мудрості, сили та перемоги.
 Слава Україні! Жыве́ Белару́сь!

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.