Сектант Мунтян і його «Відродження» та Закарпаття (ВІДЕО)

У попередньому матеріалі ми розповідали про розширення своєї діяльності на території України проросійського сектантського руху під назвою «Аллатра». У даній публікації нагадаємо Вам про раніше добре відому, але на деякий час «заморожений» Духовний центр «Відродження» — українська сектантська організація, заснована аферистом та професійним злочинцем Володимиром Мунтяном у 1997 року, після виходу його з тюрми. 
Наразі сектантська організація частково заборонена, зокрема на території Львова. Організацію було засновано 1997 року у м.Перещепиному Дніпропетровської області, як помісна церква ХВЄП, яку було доручено очолювати Володимиру Мунтяня після закінчення ним Дніпропетровського біблійного коледжу ХВЄП. За харизматичну «єресь» його було відлучено від п'ятидесятницького братства. 

У 2000 році він відкрив громаду у Новомосковську. 2002 року Володимир Мунтян повертається до Дніпропетровська, де відкриває центр у Дніпропетровську. 2011-го року такий центр було відкрито у Києві. Головна громада центру розташована в Києві, також працює телеканал.
Організація проводить масові акції та молебні. Налічує 320 філій в Україні, Росії та Білорусі. Організація називає себе церквою харизматичного руху. 


Хорошою новиною є те, що на даний час вказана організація та сам Мунтян не відкрив та не проводить активну «психологічну» діяльність на території Закарпатської області. Тому мешканці регіону поки можуть спати спокійно.
Якщо коротко, то «Центр» є релігійною організацією сектантського типу, що активно займається шахрайством на кшталт екзорцизму, вигнання диявола, зняття родового прокляття, лікуванням раку і ДЦП за допомогою музики, молитов і танців тощо. А головне завдання у «вірних слуг» Мунтяна зібрати гроші на всілякі розваги та задоволення самого Мунтяна. Колеги з ТСН, недавно відзняли репортаж про життя та розваги Мунтяна, а що цікаво, колишні «вірні» вирішили на широкий загал заявити про тривалі роки «страшного життя» прожитого спільно із головним духівником Центру «Відродження» Мунтяна. Із репортажем можна ознайомитися за посиланням -  Пастора центру "Відродження" Мунтяна звинуватили в побитті, вживанні наркотиків і знущаннях – ЗМІ.

Подейкують, що Мунтян недавно повернувся із Тайланду, де по різній інформації – відсиджував строк за вживання наркотичних речовин, або приводив у порядок раніше куплене за гроші вірників віли. 
Однак, необхідно звернути увагу на те, що СБ України має експертні висновки експертиз, які говорять про те, що секта Духовний центр «Відродження» створена з метою маніпулювання свідомістю громадян, «підмінюючи поняття, стираючи і видаючи бажане за дійсне». Насправді під час «служінь» працівники оргнаізації збирають кошти з присутніх, маніпулюючи їхніми проблемами. Сам «пастор» часто нагадує зі сцени про необхідність здавати гроші на «допомогу церкві». Це за його словами називається «партнерством». 
    Тому маємо надію, що до Закарпаття не дійде сектантська діяльність Мунтяна та його оточення. Наша редакція буде неухильно слідкувати за намірами розширити свою присутність в регіоні. Мешканці Закарпаття будьте обережні, не піддавайтеся зомбуванню .


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.