Тарас Деяк про антиукраїнську роботу ОПЗЖ та РПЦ в Ужгороді

Про це лідер "Карпатської Січі" Тарас Деяк написав на ФБ."
" - Нещодавно провів виховну бесіду з настоятелем Храму Христа Спасителя РПЦУ ("УПЦ МП") в Ужгороді Дмитром Сидором, який в минулому притягався до кримінальної відповідальності за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, а тепер додумався вести передвиборчу агітацію за ОПЗЖ прямо на території храму.
Дехто намагається маніпулювати ситуацією, говорячи, що жодних порушень в діях священника-сепаратиста не було, і взагалі він вправі робити, що захоче. Так от: і Біблія, і українське законодавство повністю солідарні у визнанні принципу "кесарю - кесареве, а Богу - Боже". Згідно частини 8 статті 5 Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" релігійні організації НЕ БЕРУТЬ УЧАСТІ У ДІЯЛЬНОСТІ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ  і не надають політичним партіям фінансової підтримки, не висувають кандидатів до органів державної влади, НЕ ВЕДУТЬ АГІТАЦІЇ  або фінансування виборчих кампаній кандидатів до цих органів.
Наскільки нам відомо, кандидати від ОПЗЖ Матюк та Погорєлов поки що не канонізовані УПЦ МП, а тому їхні зображення на території храму та символіка їхньої політичної сили є недоречними." - пише Деяк.



TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.