Чергові провокації Росії: МЗС РФ скаржиться, що єврокомісар не бачить «утисків російськомовних в Україні»

Наше видання публікує статті, у яких зазначає про поширення російською стороною рейкових новин та провокації по відношенню до національних меншин України.
Слід зазначити, що головню метою поширення РФ такого роду інформації спрямована перш за все для дестабілізації ситуації в Україні та скомпрометувати нашу державу на міжнародному рівні.    Так, днями МЗС Росії поскаржився на роботу комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, нібито через ситуацію із захистом прав національних меншин, які проживають на території України. За словами керівника МЗС РФ: «З жалем змушені констатувати вперте небажання Комісара приділяти в своїй роботі увагу системних порушень прав російськомовних громадян в ряді країн-членів Ради Європи.
   Так, Міятович відверто замовчує кричущу ситуацію з дотриманням прав людини в Україні, де влада веде цілеспрямовану кампанію по обмеженню прав і інтересів численного російськомовного населення країни. Незважаючи на наші неодноразові звернення до Комісара, які містили конкретні приклади і свідоцтва дискримінаційного характеру мовної політики Києва і насильницької українізації всіх сфер життя суспільства, належна реакція не пішла».
Після заяви єврокомісара, російська сторона відкрито назвала  підхід до роботи Дуні Міятович «таким, що суперечить принципу неупередженості» та закликали її «зробити активні кроки щодо захисту прав російськомовного населення в Україні».  
 Згідно статистики, яка шириться різними Інтернет ресурсами, понад 52% українців вважають, що в Україні не порушуються права російськомовних громадян, при цьому 36% громадян все ж таки стверджують, що права російськомовних порушуються постійно або в окремих випадках.    
Щодо статистики, то на території Закарпатської області проживають представники понад 100 національностей. Згідно перепису населення 2001 року тут налічується 1010,1 тис. українців (80,5 відсотка), у тому числі 10,1 тис. русинів, 151,5 тис. угорців (12,1 відсотка), 32,1 тис. румун (2,6 відсотка), 31,0 тис. росіян (2,5 відсотка), 14,0 тис. ромів (1,1 відсотка), 5,6 тис. словаків (0,5 відсотка), 3,5 тис. німців (0,3 відсотка), а також 1540 білорусів, 565 євреїв, 518 поляків, 490 вірмен та інші. Щодо мовного складу населення, то він подібний до національного: понад 80 % населення вважає своєю рідною мовою українську, 12,7 % – угорську, 2,9 % – російську, 2,6 % – румунську. Тільки угорськомовна і російськомовна спільноти дещо більші від національних груп відповідно на 0,7 і 0,4 %.   На кінець слід зазначити, що слова МЗС РФ, як завжди абсурдні та накручені, оскільки на території Закарпаття жодна із вищенаведених національних меншин, в т.ч. російська не піддається тиску, їхні права та свободи не порушуються, а навпаки органи влади та місцевого самоврядування всіляко намагаються почути кожного представника меншин та надати всіляку допомогу та сприяння.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.