Акція #SaveФОП»: Ще одна кремлівська операція

У Києві й регіонах вже другий місяць тривають акції протесту підприємців. І хоча зовні протести виглядають стихійно й аполітично, стає очевидно, що організовані вони спецслужбами країни-агресора для всеосяжної дестабілізації ситуації в країні та розпалювання протестних настроїв.

Приховати кремлівське коріння руху стає все важче. Нещодавно ватажок терористів «ДНР» Денис Пушилін публічно заявив про підтримку протестів «#SaveФОП», висловивши надію, що вони стануть початком «всеукраїнської народної революції», яка зможе змінити владу в Україні. Терорист закликав приєднатися до протестів і підтримати «нових народних лідерів» – Доротича, Шарія, Штанько та Шилову. Навіть закликав перераховувати кошти на підтримку «#SaveФОП», вказавши банківські реквізити руху.

Цікаво, що за «розконспірацію» кремлівського кураторства «#SaveФОПів», Пушилін «отримав по шапці» від російських наставників, після чого відразу ж видалив свою заяву з власних медіаресурсів. Але в кеші Google його заява залишилася:

Якщо згаданий Шарій більш-менш відомий як рупор рашизму в Україні, то Доротич, Штанько й Шилова – очевидно свіжа агентура Кремля, ретельно підібрана з колишніх «регіоналів».

У Закарпатській області об’єднання неформально очолив мукачівський бізнесмен Роберт Іванчо, якому теж не вдається приховувати свою залежність  від проросійських структур.

Якщо до вересня 2020 року «#SaveФОП» демонстрував тісну співпрацю з медведчуківською «ОПЗЖ», то згодом, вочевидь – зрозумівши, що втрачає народну підтримку, демонстративно дистанціювався від пропутінської партії і показово декларує аполітичність своєї діяльності.



Наразі головна мета руху в Закарпатті – зібрати навколо себе широке коло прихильників із багаточисельної категорії малих підприємців і їх працівників.

Хто ж такий Роберт Іванчо? Колишній співробітник органів МВС, звільнений за хабарництво, екс-депутат Мукачівської міськради, має невдалий досвід політичної діяльності (мігрував з «Партії регіонів» до «Єдиного Центру», згодом переорієнтувався на підтримку ОПЗЖ), олігарх (директор ТОВ «ТГ Сервіс»).

Цілком очевидно, що до малого бізнесу, права якого відстоюють ФОПівці, Роберт Іванчо не має жодного відношення. Типовий олігарх, статки якого, лише згідно декларації, сягають кількох мільйонів. А видатки знедоленого ФОПа взагалі вражають – за останні два роки Іванчо придбав будинок та земельну ділянку в Мукачеві вартістю 800 тисяч гривень та автомобіль за 500 тисяч. Роберт Іванчо – яскрава картина того, як «важко» в Україні живеться підприємцям.

У найближчий час ватажки руху «#SaveФОП» планують зареєструвати місцеві осередки в областях і районах України. Для їх керівництва вже мобілізуються колишні лузери-регіонали, ображені члени ОПЗЖ та інші латентні прихильники «Русского мира».

Формальна мережа громадських організацій дозволить діяти офіційно й об’єднати коло прихильників, завдяки яким розхитати ситуацію в Україні. Згодом легалізована громадська організація стане платформою для нової проросійської політичної партії, яка спільно з «ОПЗЖ» та «ДНР» реалізовуватиме політику Кремля в регіонах нашої країни.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.