Угорські орбаноботи проти греко - католиків України

Про це військовий капелан Василь Мандзюк написав на ФБ.
В коротенькому часі наше Закарпаття в центрі уваги. 
Угорський греко-католицький Митрополит Філіп у Ватикані наговорив Папі про своє бачення існування Мукачівської Греко-Католицької Єпархії, зрозуміло окремо від УГКЦ. Угорцями ніяк з голови не йде, що Закарпаття не в Угорському Королівстві, і це не часи Єпископа Андрія Бачинському, якому угорські кола не дали очолити єдину Греко-Католицьку Церкву в Австро-Угорській Імперії. Впевнений, що Святійший Престол, теж визнає Закарпаття територією України ...
Потім словацький прем'єр наговорив купу дров. Виявляється, пан би міняв Карпатську Україну на московську вакцину. Не знаю, що він там вживає, чи може його тією вакциною вкололи, але плете, як наркозалежний. Що пан може міняти, хіба жінку з дітьми, якщо їх має? На них має більше прав, як на Закарпаття.
Що би я, корінний закарпатець на те сказав: Блаженні і шановні, лишіться дурної роботи і займіться чимусь корисним для своїх церков, держав, народів, а нам дайте спокій!  Нічого в вас не вийде, бо Україну Господь воскресив не вам на поталу!
Зрозуміло, що це все без Москви не обходиться, яка марить буферними зонами, для дистибілізації сусідів. За Закарпаття під впливом Москви писали, ще в 1992 році в газеті "Совершенно секретно". Тоді, я з того сміявся, тепер бачу, що це не смішно." - пише отець Василь.

Відповідь Глави УГКЦ, Блаженнійшого Святослава Шевчука на лист мирян Закарпаття, що бачать майбутнє в єдиній Українській Греко-Католицькій Церкві.
А поки-що в Закарпатті триває справжнє цькування "отцями", що стоять за окремішність Єпархії, отців-прихильників єдності всіх українців в єдиній УГКЦ, навіть  лунають заклики, щоб їх вигнати з Закарпаття. Фактично заклик до етнічних чисток.




TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.