Ласло Брензович натякнув, що Закарпаття є стратегічним регіоном в імперській політиці Угорщини


Самопроголошений лідер угорців Закарпаття Ласло Брензович дав інтерв'ю угорським ЗМІ в Будапешті, де він переховується від українських правоохоронців. Відразу виникає питання: як громадянин якої країни перебуває пан Василь в Угорщині? Тут і до ворожки не потрібно ходити: якщо Брензович перебуватиме в Угорщині більше трьох місяців, то стане зрозуміло, що потрапив Василь на територію сусідньої країни як не громадянин України, бо згідно договіру про «безвіз» між Україною та ЄС українці мають право перебувати на території Європейського Союзу не більше 90 днів.
Як завжди пан Брензович розповів чергову порцію брехні.З його слів звучить,  що угорцям забороняють спілкуватися між собою рідною мовою у публічних місцях.
« - Насправді мовні права скасовані повністю. Використання мов нацменшин в адмініструванні було витіснено у приватну сферу. Навіть у бізнесі не можна використовувати рідну мову нацменшин, що вже спричиняє конфлікти на рівні приватного сектору. Наприклад, у ресторані, у магазині клієнта можна обслуговувати на його рідній мові, якщо він спеціально попросить про це. У питанні використання мови відбувся величезний крок назад, а ці норми також суперечать положенням, закріпленим в українській Конституції, міжнародним зобов’язанням Києва, положенням мовної хартії. Ці заходи продовжують підсилювати напруженість у країні, оскільки Україна залишається багатоетнічною, багатомовною країною» - наголосив провокатор Брензович.
Також Ласло надав і іншу інформацію, яка не відповідає дійсності, де «лідер» закарпатських угорців розповів про так звану співпрацю з румунами України.
« - Співпраця з румунами Буковини та молдаванами в Одеській області (частина румунської меншини в Україні визнає себе молдаванами) існувала завжди. Ми в тій самій ситуації, що і румуни, вони також намагаються зберегти свою систему освіти. Ми часто відвідували разом різні європейські органи, ми координуємо нашу стратегію щодо збереження мовних прав» - говорить Брензович.
Ця інформаціє зовсім не відповідає дійсності, адже румуни Закарпаття зовсім недавно засудили сепаратистькі дії пана Ласло та його товаришів. А в самій Румунії триває активна боротьба з угорським сепаратизмом,зокрема в Трансільванії.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.