Чергова провокація від орбанської Угорщини

За інформацією видання Європейська правда, 3 червня на Закарпатті, а саме у місті Мукачево, відбудеться урочисте відкриття Угорського дому імені Мігая Мункачі, реконструкція якого здійснювалася за фінансової підтримки Будапешту.
На захід запрошені новопризначені консули Угорщини у містах Берегово та Ужгород – Ендре Соліпскі та Йожеф Бочкої, а очолюватиме угорську делегацію керуючий адміністрацією прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш.

Однак, як стало відомо нашому виданню із власних джерел у дипломатичних колах, до складу угорської делегації включений також і депутат Державних зборів Аттіла Тілкі, якому минулоріч було заборонено в’їзд в Україну за втручання у передвиборчу кампанію до місцевих виборів, які проходили 25 жовтня.

Депутат Тілкі, так само як і дипломат Іштван Грежа та держсекретар уряду Угорщини з питань національної політики Арпад Потапі, будучи іноземними політичними діячами публічно закликали угорців Закарпаття голосувати за «КМКС-Партію угорців України», що є порушенням виборчого законодавства України та проявом неповаги до сусідньої держави. Саме тому всі троє і потрапили під свого роду санкції.

До слова, це не є секретом для угорської сторони. Ще у грудні минулого року впливове опозиційне видання Угорщини Telex.hu писало про втручання їхніх політиків у виборчі баталії в Україні, за що саме Іштвану Грежі, Арпаду Потапі і депутату Аттілі Тілкі і було заборонено в’їзд.

 - Угорські дипломати напряму втручались у виборчі процеси в Україні…, тому й не дивно, що Київ заборонив в’їзд в державу декільком угорським дипломатам: за українською інформацією, крім вже згаданого Грежі в Україну не зможе в’їхати уродженець Кішварди (ред. – місто на сході Угорщини) і депутат парламенту Аттіла Тілкі та Арпад Потапі, - йдеться у журналістському розслідуванні Telex.hu.

Виходить так, що для угорського МЗС не стало несподіванкою, коли Іштвана Грежу розвернули на українсько-угорському кордоні наприкінці листопада 2020 року. Скоріш за все, це був черговий привід для угорських ЗМІ акцентувати на начебто небажанні України стабілізувати двосторонні відносини.

Для чого зараз відряджати Аттілу Тілкі, знаючи наперед про наслідки такого візиту та ще й напередодні можливої зустрічі Віктора Орбана і Володимира Зеленського, залишається незрозумілим для українського суспільства.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.