Угорські орбаністи повторюють помилки диктатора Міклоша Хорті

З того часу як Угорщину очолив улюбленець та вірний слуга Кремля Віктор Орбан, країна почала втрачати здоровий глузд. 
Хоча, насправді, країна і робить маневри між Брюсселем і НАТО з однієї сторони, та Москвою з її геополітикою та проштовхуванням економічних інтересів Кремля з іншої, з кожним роком саме російська сторона набирає обертів. Як наслідок, ми бачимо погіршення відносин Будапешта з ЄС та Словаччиною, Румунією, Австрією, Хорватією та і з сусідами, які не є членами НАТО та ЄС - Україною та Сербією. Чому Москва заставляє робити Віктора Орбана антиугорські вчинки?
Єдине, що в КГБ, а сьогодні в ФСБ, РФ завжди добре робила - це влаштовувала міжконфесійні та міжнаціональні конфлікти. Так, КГБ СРСР завжди розпалювало конфлікти між осетинами та грузинами, між азербайджанцями та вірменами, між казахами та узбеками. Після розпаду "совка" ми спостерігаємо як естафету від КГБ приймає ФСБ та розпалює в Молдові конфлікт між молдаванами та російськомовним населенням республіки, яке в основному проживає в Придністров'ї. Тому і не дивно, що саме цей сценарій суїциду від Кремля отримав і Віктор Орбан. Насправді чекісти в Будапешт прийшли дуже давно, більше ста років тому, в 1919 році тут стається соціалістичний державний переворот та, як наслідок, утворюється Угорська Радянська Республіка, проект якої провалився через важку ситуацію більшовиків в Росії.
В кінці 30-х років ХХ століття саме на грі в "велику націю" та «повернення історичних земель угорців» Міклош Хорті і став васалом Адольфа Гітлера та порушив Тріанонський мирний договір, який на думку місцевих нацистів ображав честь та гідність Будапешта, а насправді, після програшу в Першій світовій війні, дав змогу зберегти державність, відділивши від неї землі, які не належали Угорщині історично, та де більшістю населення були зовсім інші нації. Цим же сценарієм, що тоді керував Міклошом Хорті Берлін, зараз керує Віктором Орбаном Москва, пропагандуючи ненависть та війну. Хоча існує хибна думка, що всі закарпатці сплять та бачать як стати частиною "Великої" Угорщини. Більшість закарпатців з розповідей дідів та бабусь знають як в березні 1939 року орда Хорті ввірвалася на територію незалежної Карпатської України та, маючи на озброєнні серйозну військову техніку, безжалісно вбивала хлопців - захисників Срібної землі з Карпатської Січі, а після масового вбивства дітей на Красному полі не дозволяли батькам забирати тіла полеглих в бою синів.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.