Хто стоїть за протестами пенсіонерів МВС?

У липні 2021 р. серед ветеранів міліції різко зросла соціальна напруга, спричинена невиплатами окремих надбавок до пенсій, яка спровокувала протестні заходи, як у столиці, так і в регіонах.

У Закарпатській області основу протесту склали члени Громадської організації «Асоціація ветеранів МВС України», яку очолює Віктор Отовчиць
Пенсіонери міліції взяли участь у доволі радикальній акції протесту пенсіонерів силових структур, яка відбулася у Києві 14 липня, одночасно провівши мирний мітинг під Закарпатською ОДА.

Водночас, керівники громадського об’єднання – Віктор Отовчиць та Володимир Цанько характеризуються як помірковані та не схильні до протиправних форм протесту. Саме вони попередили заплановані перекриття доріг та інші провокації, до яких закликали найбільш радикальні протестувальники.


Як розказали нашим кореспондентам члени ветеранського товариства, основний провокатор у середовищі пенсіонерів – голова Ужгородського районного осередку «Асоціації» Степан Матіцо, який повністю підконтрольний голові закарпатського осередку проросійської партії «За майбутнє», екс-регіоналу Олександру Ледиді.


Але й він не грає ключової ролі серед заколотників. Негласно протестні дії координує депутат обласної ради від партії «Опозиційна платформа – За життя», генерал міліції у відставці Віктор Русин, який полюбляє їздити до Москви під час російської військової агресії проти України.

У обох випадках – російський слід очевидний.


Що ж об’єднує відставних офіцерів Матіцо та Русина, окрім проросійської орієнтації?

Згадаємо сумнозвісні «мукачівські вибори» напередодні Помаранчевої Революції 2004 року, які стали плацдармом для апробації лідером «СДПУ» Віктором Медведчуком антидемократичних злочинних технологій. Саме тоді Степан Матіцо під керівництвом Віктора Русина та його заступника Василя Варцаби організовував озброєних «ті тушок», які громили виборчі дільниці та били спостерігачів. Для Віктора Русина тодішні події обійшлися болісно – він був змушений втекти до Росії, а Степан Матіцо успішно «заліг на дно».
Наразі ж провокатори Медведчука знову підіймають голову. Степан Матіцо, за вказівкою Віктора Русина намагається ліквідувати помірковане закарпатське обєднання «Асоціації ветеранів МВС України» та створити й очолити нову ветеранську організацію пенсіонерів силових структур, яка буде виконувати політичні замовлення кума Путіна, представника «п’ятої колони» в Україні Віктора Медведчука.
Зокрема, в середовищі «заколотників» обговорюються плани зібрати групу «тітушок», виїхати до Києва на День Незалежності та організувати провокації під час святкового параду.

Товариші відставні міліціонери, чи не доведеться вам після такого знову переховуватися у Росії?


рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.
А не можна нашій владі виконати закони які прийняті та перерахувати військовим пенсіі. Тоді ніхто не буде виходити на протести і ніхто не скористаеться протестами.А пенсіонери які відслужили по 35років та отримують 2200гривнів це ПОЗОР нашій владі та я думаю що протести треба продовжувати поки будуть перераховані пенсіі а не доплати які можна зняти завтра.