Чергові провокації Росії. «ДНР» І «ЛНР» ОТРИМАЄ ПЕРШИЙ В ЦЬОМУ РОЦІ «ГУМКОНВОЙ»

За нашими даними перший в 2021 росі «Гуманітарний конвой» МНС Росії доставить до тимчасово окупованих територій ЛНР/ДНР до вересня цього року.За окремими даними від ватажків ДНР вантаж складатиметься з 36 тонн допомоги, в основному лікарські препарати, вироби медичного призначення та медичне обладнання. Насправді, російська влада допомогає окупованим територіям, окрім гумдопомоги, й військовим оснащення, зброєю та боєприпасами.
За час конфлікту на Донбасі це буде 102-й «гумконвой» з Росії. У попередній раз російський «гумконвой» приїжджав до Донецька та Луганська 17 грудня 2020 року. Слід наголосити, що Україна постійно критикує та засуджує відправку російських «гуманітарних конвоїв», вказуючи на порушення міжнародних норм і національного законодавства, оскільки українські прикордонники не мають можливості повноцінно оглянути вміст вантажів. Крім того, вантажівки проїжджають через непідконтрольні пункти пропуску на кордоні.
Однак, заслуговує на увагу той факт, що в цілому з 2020 року Росія зменшила кількість «гумконвоев» на Донбас. При цьому ситуація в зоні конфлікту погіршилася через пандемію коронавируса. Разом з тим гуманітарну допомогу в Донецьк і Луганськ регулярно продовжують відправляти Міжнародний комітет Червоного хреста і ООН. Вантажівки цих міжнародних організації слідують з підконтрольною Україні території через КПВВ.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.