«Політичний русинізм в Закарпатті як елемент гібридної війни України з Московією (продовження)»

Не всі русини в Закрпатті займають радикальну позицію, щодо відторгнення від українського материнського тіла. Таких русинів, що мають свою думку лідери «С», «Г», «К» не визнають за своїх. Сьогодні для них справжній русин це той, хто бреше, гавкає на Україну, плює на неї як верблюд, проклинає на чому світ стоїть й бере за це гроші. Інколи навіть дуже великі гроші, бо сидить за кордоном й плює на ту державу, яка його вигодувала. Й не боїться Бога, що за це може бути покараний, як державою, так і Всевишнім. І це тільки тому, що центральна влада у боротьбі з опозиційними силами в середині країни, і коли знаходить у таких проявах собі «союзників». Таке загравання не є безпечним. Скоріше воно небезпечне. Чого був вартий демарш фракції угорців на відкритті першої сесії Закарпатської обласної ради нового скликання. Русини потирали руки, що буде криза влади, але здоровий глузд переміг. Й тут русини залишилися ні з чим. Проти мадярів, чи то за Україну, об’єдналися всі: «Батьківщина», «Європейська солідарність» зі «Слугами народу». І це дуже добре. Є розуміння й чіткий вектор руху Закарпатської області в Європу спільно й нерозривно, невіддільно з великою Україною. Про це й не варто б писати, але загострити увагу необхідно, бо сьогодні закарпатський русинізм, як елемент гібридної війни Московії з Україною, є дуже суттєвим для нашого краю.Русини – споконвічне, рідне нашому краю поняття. Все залежить від того, хто який зміст вкладає в це поняття. Творці «новітнього» русинізму вкладають в нього поняття, що базуються на брехні, підкупі, зраді, підміні понять. З такими підходами у них немає ніякої перспективи, бо правда, побудована на брехні, є неспасенний гріх, а проти того гріха виступає, в першу чергу, народ, Господь Бог, свята церква й кожен, хто бодай один раз осінив себе щиро хресним знаменням й покаявся перед Богом, що не буде більше обманювати, заводити народ у блуд й чекати ще за це велику винагороду. Сьогодні правда не за політиканами-русинами. Вже давно відомо звідки в них ростуть вуха, вже всі зрозуміли – вісім чи десять русинських організацій, які гризуться між собою за масну кістку, повторюся, яка час від часу перепадає їм навіть із-за океану від добродія «М...чі», чи від??? з ними заграє навіть президент Чехії пан Земан, не можуть стати й не стануть тим стрижнем, тою кометою, тим ядром, довкола якого можуть об’єднатися всі ті, на кого вони сподіваються. А це сотні тисяч лемків, бойків, гуцулів, долинян, вишнян, верховинців, що стали в процесі історичного розвитку українцями. Вони вже ніколи не піддадуться обманливим брехливим ідеям новітніх «творців новітньої нації».
Русинізм, у тому розумінні, який нам нав’язують «добродій» за чужі смердючі гроші в Закарпатті немає ніяких шансів, аби стати тою зіркою, на якій русини намагаються відлетіти від українського простору. (Та й куди?) Разом з тим він є дуже небезпечним, має місце в головах людей через матеріальну скруту українців, що проживають у Закарпатті й часто готові до неадекватних вчинків. (Звичайно, незначна кількість готова продатися за «тридцять клятих срібних»). Цього достатньо, аби створити нестабільність на теренах Срібної Землі. Це знають москалі на Старій площі. Тут має сказати своє слово й рішуче втрутитися центральна влада, яка не сміє допустити цих проявів.
Нам всім сьогодні потрібно пам’ятати, що прояви політичного русинізму в Закарпатті потрібно гасити в самому зародку, бо в Україні триває багаторічна війна з вічним нашим ворогом – Московією! А будь-які прояви політичного екстремізму – це на руку нашим ворогам. А політичне русинство саме таким сьогодні є.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.