Росія намагається розхитати ситуацію в Україні через нові фейки

Гібридна війна Росії проти України триває вже восьмий рік.Протягом цього періоду Кремлю вдалося окупувати Крим та велику територію на східноукраїнському прикордонному Донбасі. У той же час російський вплив на решту 92,8% України впав до мінімумів, яких не спостерігали понад 300 років. Однак, країна-агресор не залишає думки про відновлення меж СРСР для чого постійно створює та поширює фейкові відомості в інформаційному просторі нашої держави.
У кремлівських мережах з'явилися чергові «страшилки» — про нібито насильницьке розквартирування військовослужбовців ЗСУ в помешканнях цивільних осіб поблизу кордону з Росією та лінії розмежування з непідконтрольними територіями Луганської і Донецької областях, швидкий наступ російських військ по України, захоплення ними м.Києва, розподіл території України на окремі території, а також про те, що в Україні набирають добровольців, метою яких мають стати представники національних меншин у західних областях країни. Відверте вкидання одразу спростували, і посварити Україну з сусідами не вийшло.
Так, чергове кремлівське вкидання про набір добровольців, з'явилося на початку лютого на Telegram-каналі, який спеціалізується виключно на подібній "чорнусі" про Україну. Цього разу про те, як українська влада нібито готує загони націоналістів для боротьби із "сепаратизмом та національними меншинами" на заході України. Спростування цієї "страшилки" від Української добровольчої армії (УДА) не змусило довго чекати.
Зусилля кремліботів виявилися марними. Посіяти розбрат між Україною та її найближчими сусідами та сусідніми країнами, а також представниками нацменшин у Закарпатській області, лякаючи агресивними націоналістами, не вдалося.
На даний час, в українському суспільстві є чітке розуміння, що саме Росія намагається спровокувати цю суперечку, роздмухати цей конфлікт. Тому оці фейки більше спровокують резонанс зовні, ніж всередині регіону і всередині громад. Мається на увазі, що угорці, українці, роми, румуни етнічно мирно не то щоб співіснують, а живуть.
Експерти впевнені, що Росії вигідно розхитати ситуацію всередині України, щоб відвернути увагу від реальної загрози — скупчення російських військ біля українського кордону. Адже найчутливішим до подібних вигадок Кремля завжди був курс національної валюти. Разом із ним падає й рівень життя українців.
Щоб не піддаватися дезінформації, експерти рекомендують переглядати лише перевірені джерела, читати аналітику, завжди звертатися до першоджерел, та критично мислити.
Раніше повідомлялося, що російські ЗМІ розповсюджують чергову дезінформацію про українську армію на Донбасі. У новому вкиданні фейків від Кремля українських військових звинувачують у тому, що вони нібито відбирають будинки у місцевих жителів поряд з лінією дотику і розквартирують там свої батальйони. Цю псевдоновину активно розтиражували прокремлівські видання.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.