Ужгород. Депутат фракції «ОП ЗЖ» - корупціонер!

Депутат міської ради від політичної партії «Опозиційний Блок – За Життя» Павло Маєрчик намагався отримати земельну ділянку у власність «Спільного Малого Підприємства «ВОЯЖ», засновником і директором якого він і являється, шляхом прийняття участі у голосуванні за проєкт рішення № 680 на першому пленарному засіданні чергової XVI сесії Ужгородської міської ради VIII скликання.
Ст. 59¹ Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає особливий порядок врегулювання конфлікту інтересів під час їхньої участі у засіданнях відповідних рад.
Так, для врегулювання конфлікту інтересів, який виникає у зазначених вище осіб під час участі у засіданні відповідної ради, потрібно (ч.ч. 1, 3 ст. 59¹ Закону(sad)
самостійно публічно повідомити про конфлікт інтересів (про що вноситься відповідний запис до протоколу засідання ради);
не брати участь у розгляді, підготовці, прийнятті рішення (у звʼязку з яким виник конфлікт інтересів) відповідною радою.»
ч.2 статті 35 Закону України «Про запобігання корупції»
«У разі виникнення реального чи потенційного конфлікту інтересів у особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, прирівняної до неї особи, яка входить до складу колегіального органу (комітету, комісії, колегії тощо), вона не має права брати участь у прийнятті рішення цим органом.»
Відповідальність за неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів передбачена частиною першою статті 172-7 «Кодексу України про адміністративні правопорушення», а за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах такого конфлікту інтересів – частиною другою цієї статті.
Стаття 172-7 Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів «Кодекс України про адміністративні правопорушення».
Неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів –
тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів -
тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Дії, передбачені частиною першою або другою, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі ж порушення, -
тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.
Примітка.
1. Суб’єктом правопорушень у цій статті є особи, зазначені у пунктах 1, 2 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції».
2. У цій статті під реальним конфліктом інтересів слід розуміти суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання вказаних повноважень.
Тобто представники проросійської політичної партії «ОП ЗЖ» настільки зневажають Український народ, що відверто порушують Українське законодавство заради власного збагачення.
Чи потрібні нам такі обранці народу?!


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.