Земельні злочини на Ужгородщині та розкрадання майна оноківської ОТГ

Депутат оноківської ОТГ Євген Лейба продовжує висвітлювати "земельні" злочини в ОТГ, цього разу пан Євген на Фейсбуці написав про крадіжку оріховського озера.
" - 
Дерибан землі під час війни!
Не зважаю на тиск та  хвилю дискредитуючих та відверто брехливих відео та дописів  «невдоволених»  у мій бік, хочу продовжити доводи до відома громади важливу інформацію. А ви вже самі робіть висновки!
Хочу проінформувати мешканців про нову схему Оноківської сільської ради присвоєння українських земель «обраними» особами!
Сьогоднішній мій пост торкнеться питання продажу Оноківською сільською радою   права оренди 40 га землі в урочищі «Оріховецьке озеро».
На перший погляд може здатися, що це дуже вигідна «інвестиція» для громади, а якщо копнути глибше  то не все так однозначно. 
Декілька днів назад, я спільно з депутатами Кучером Іваном, Фещенком Віталієм, Костиком Василем, Росадою Ганною, Газою Михайлом, Приходьком Ростиславом, Біленьом Ярославом звернулися до Голови громади з ВИМОГОЮ невідкладно ЗУПИНИТИ публічні торги з продажу права оренди: земельної ділянки загальною площею 35,3169 га в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом площею 2,4644 га для інших оздоровчих цілей Кадастровий номер: 2124884800:10:020:0239, яка знаходиться за адресою: Закарпатська область, Ужгородський район, с. Оноківці, урочище «Оріховецьке озеро» та земельної ділянки  загальною площею 1,4343 га для інших оздоровчих цілей. Кадастровий номер: 2124884800:10:020:0240, місце розташування: с. Оноківці, урочище «Оріховецьке озеро», Ужгородський район, Закарпатської області. (Загальна плаща понад 37га, орієнтовно – 3-и житлові мікрорайони аналогу «Підлипники»).
Трохи передісторії.
Так, під час проведення чергової сесії, депутатів було проінформовано щодо здійснення голосування за орієнтовний перелік земельних ділянок, які підлягають передачі в оренду. При цьому, було обумовлено, що щодо кожної земельної ділянки буде проведено окреме більше детальне уточнення на яких умовах та  у якому обсязі вона буде  передаватись в оренду, з врахуванням всіх «за» та «проти».
Однак, згодом, дивовижним чином з’явилось рішення уже з формулюваннями: викласти на продаж, стартова ціна, нормативно грошова оцінка, строк оренди 49 років, укласти договір з переможцем торгів тощо.
З чим, звісно, ми категорично не згодні і ось чому.
1. Всі ми добре розуміємо, що оренда землі на строк 49 років, це де факто «продаж».
2. Вважаємо, що «продавати» 40 га землі громади, попередньо не провівши громадських слухань, та не врахувавши при цьому інтереси мешканців - це злочин! Громада має знати під що і на яких умовах ми віддаємо землю!
3. Давайте не будемо забувати і про сотні заяв мешканців громади, які мають конституційне право на безоплату приватизацію землі, право яких досі не реалізоване!
4. Більше того, дана земельна ділянка, яка була поспіхом сформована,  не відповідає містобудівній документації, зокрема ні Генеральному плану, де цільове призначення землі - землі для садівництва, ні Детальному плану території, відповідно до якого – це землі рекреації, разом з тим, сільська рада там побачила чомусь землі для оздоровлення та інших цілей! 
Наша позиція- зупинити аукціон, привести у відповідність земельну документацію, провести громадські слухання, у тому числі, за участі потенційних інвесторів, обумовити обсяги, мету та умови передачі в оренду земельної ділянки, за наявності вигідних пропозицій, які будуть сприяти розвитку краю -погодити їх!
Шанси зупинити "продаж" землі є, то ж давайте не втратимо його! Інакше зовсім скоро ми не впізнаємо наш край!" - пише пан Лейба.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.