Герой України Степан Хмара про сьогоднішню Угорщину та путініста Орбана

Борець за Незалежність, Герой України, дисидент Степан Хмара жорстко пройшовся по лідеру Угорщини Віктору Орбану.Про це Хмара написав на ФБ.
"Влада в Угорщині підняла скандал з приводу демонтажу символа Угорщини, птаха Турула в мукачівському замку.
Звичайно дії місцевої влади абсолютно правильні і приклад для інших місцевих влад, які не реагують на осквернення України  чужими символами і «героями». Як, наприклад, в Києві досі ще не знесений пам‘ятник колаборантові Щорсу, генералу Ватутіну, і якщо ще пошукати, то таких прикладів по Україні є достатньо. 
На вибрики Будапешта, Україна повинна відкликати звідтам посла для консультацій. Така форма дипломатичного протесту в даній ситуації, якраз дуже доречна. 
Мені відібрало мову, коли я дізнався, що Орбан, фактично виправдовує страту прем‘єр- міністра Угорщини, що 1956 року, очолив революційний уряд, Совєтським Союзом, який тоді кров‘ю залив Будапешт, придушуючи героїчне повстання угорського народу. 
Хочу сподіватися, що нині угорський народ нарешті, дасть об‘єктивну оцінку московському колабаранту Орбану." - пише Герой України Хмара.
Цими днями було прийняте рішення про демонтаж пам'ятника птаху "Турулу" в Мукачівському замку, який є символом угорського імпералізму.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.