Різка заява праворадикальної організації Угорщини

Як вже відомо з регіональних ЗМІ, 13 жовтня 2022 року на позачерговому засіданні виконавчого комітету Мукачівської міської ради прийнято рішення демонтувати пам’ятний знак тотемного птаху угорських племен «Турулу» та встановити на його місці малий Державний Герб України – Тризуб. Вказане рішення викликало шквал критики та невдоволення з боку праворадикальних сил Угорщини, які оприлюднили власну заяву з рішучим протестом стосовно українських органів державної влади. 
Відповідно, на офіційному сайті праворадикальної політичної партії Угорщини «Рух – Наша Батьківщина» (угорською - «Mi Hazánk Mozgalom»), оприлюднено заяву керівництва партії щодо демонтажу згаданого пам’ятного знаку в м.Мукачево під назвою «Mi Hazánk відносить Україну до недружніх країн».
У перекладі з угорської мови, у заяві йдеться - «Понад 200 військових угорської національності із Закарпаття загинули в українсько-російському конфлікті на боці України. «На знак подяки» керівництво міста Мукачево вирішило демонтувати пам’ятний знак «Турула», який був розташований в замку «Паланок», та встановити на його місці український герб. «Mi Hazánk Mozgalom» оцінює пошкодження та осквернення наших національних символів, зокрема птаха «Турула», як напад на угорський народ, а тому відносить Україну до категорії недружніх країн. 
Ми закликаємо уряд Угорщини негайно припинити будь-яку непряму та пряму військову допомогу Україні, а також вимагаємо відправити українського посла додому до скасування ганебного рішення! «Mi Hazánk Mozgalom» вірить у вирішення конфлікту мирним шляхом, який має бути досягнутий за будь-яку ціну між воюючими сторонами. Мета полягає в тому, щоб доля не тільки Угорщини, угорського народу, але й усіх європейських народів продовжувалася звичайним шляхом - шляхом забезпечення газом, паливом, продовольством та іншою сировиною в достатніх кількостях і за нормальними цінами. 
Тому єдиним вирішенням конфлікту можуть бути тільки перемовини, на які повинно наголошувати керівництво Європейського Союзу, а не обслуговувати політичні інтереси Сполучених Штатів Америки».
         Нам відомо про неодноразові факти антиукраїнської діяльності угорської радикальної організації «Рух – Наша Батьківщина» та заяви, які направленні на порушення територіальної цілісності нашої держави. Тому, такого роду твердження у бік української влади слід було очікувати. 
         Необхідно запам’ятати будь-яким політичним діячам Угорщини чи радикалам різного рівня, що Україна єдина і неподільна, а також не потрібно вмішуватися у внутрішні справи нашої країни.  

  

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.