Капелан: По-суті закарпатські угорці, це змадяризовані українці, угромовні українці

Священник греко - католик, український військовий капелан Василь Мандзюк озвучив те, що всі знають но ніхто неговорить.
" - Із демонтажем угорського, імперського символу (турула) в Мукачеві, оголилося ставлення деяких представників так званої, угорської меншини краю до українців, державотворчої, корінної нації. Пишу, "так званої" бо по-суті закарпатські угорці, це змадяризовані українці, угромовні українці. Крім реакції офіційної Угорщини своє обурення описують численні коментатори фейсбука.Виявляється, деякі угорці Закарпаття, навіть не розуміють, що проживають в Україні, суверенній державі. Державі, яка має повне право, робити те, що вважає за потрібне, виходячи з своєї рації стану. Їх ніби прорвало, вся лють, що мабуть роками десь відкладувалась в цих нікчемних душах, раптом вилилась назовні, як лайно від дріжджів. Ненависть до українців і України так і бурлить. Стільки злоби і наглої  брехні, я не бачив навіть від московитів.
Зважаючи на це все, ми українці Закарпаття лише можемо здогадуватись, що робили угорці з нашими дідами-прадідами? Яких мук і принижень від цього народу зазнала наша старшина? Через які кола пекла пройшли, щоб не пропасти, як народ?
Дякуймо Господу, що маємо свою Державу! Важко нам, війна, злидні, корупція, влада якась не така, але Україна стоїть і стоятиме!" - написав святий отець на ФБ.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.