Чому мовчить Європейський союз з приводу демонтажу «Турула»?

18 жовтня 2022 року на сайті праворадикальної політичної партії Угорщини «Рух – Наша Батьківщина» (РНБ, «Mi Hazánk Mozgalom»), оприлюднено чергову заяву заступника голови РНБ – Пакуса Золтана щодо демонтажу згаданого пам’ятного знаку в м.Мукачево під назвою «Чому Європейський Союз мовчить про знесення статуї Турула в Мукачеві».
У заяві  радикальної організації йдеться «Євросоюз нібито вважає захист корінних національностей і національних символів головною цінністю. У Мукачеві на Закарпатті, яке понад тисячоліття було невід’ємною частиною угорської держави, представницький орган, у якому більшість складають українці, вирішив знести символ корінного угорського етносу - статую Турула.
Попри те, що Угорщина з початку війни допомагала українцям-втікачам, вони прийняли рішення та за кілька днів знесли пам’ятник. Ми прийняли десятки тисяч біженців, надавши їм роботу та притулок, а також постійно допомагаючи українському населенню. Крім того, ми поставили в Україну багато тон  гуманітарної допомоги. Також, очевидно, що рішення уряду Фідес, який підтримав прискорення вступу України до ЄС, було помилковим.
«Рух – Наша Батьківщина» очікує від Європейського Союзу заяви з цього приводу та тиску на українську державу з метою дотримання прав угорської меншини Закарпаття».
Видання пристально слідкує за діями праворадикалів, оскільки останнім часом їх активність помітно збільшилася і на наше переконання не для добра Україні. Риторика голови радикальних організацій залишається антиукраїнською та направлена на дестабілізацію ситуації, а також втілення давньої мрії - відродження Великої Угорщини. Однак, на щастя Турул полетів у теплі края і назавжди з нашої Батьківщини, тому жодні прояви сепаратизму не пройдуть.
 
 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.