Організований окупантами псевдореферендум, не матиме жодної юридичної сили

Псевдореферендум, організований окупантами, протизаконний і не матиме жодної юридичної сили.
На тимчасово окупованих територіях України у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях російськими загарбниками проводився псевдореферендум.
Людям пропонують голосувати за незаконне приєднання до росії під наглядом озброєних військових. Якщо людина голосує проти нелегального приєднання, її імʼя записують. 
Є повідомлення від людей з окупованих територій, що так звані комісії супроводжують люди зі зброєю. В разі невідкриття дверей в квартири погрожують їх вибити. «Голосувати» можна без паспорта, бо «ми тєбя і так знаєм», повідомляють очевидці.
Нагадаємо, що організовані окупантами заходи не мають нічого спільного з волевиявленням. Добровільна участь українців у псевдореферендумі нестиме покарання. За колабораційну чи сепаратистську діяльність в умовах повномасштабного вторгнення загрожує покарання до 15 років за ґратами.
Псевдореферендуми на тимчасово захоплених частинах Запорізької, Херсонської, Донецької і Луганської областей щодо приєднання до Росії окупанти збираються провели у вересні. 
Проведення фейкових референдумів на тимчасово окупованих територіях України нічого не змінить. Україна й надалі звільнятиме свою землю. Українці не повинні брати участь у фейкових заходах окупантів. 
 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.