Угорські праворадикали вимагають від уряду Угорщини «покарати» антиугорських українців

24 жовтня 2022 року в парламенті Угорщині виступив голова угорської праворадикальної організації - Руху Наша Батьківщина Ласло Тороцкаї. 
У своєму виступі він зазначив: «Коли на кінець уряд Угорщини припинить боягузливу політику по відношенню Карпатського басейну, яку ми спостерігаємо з початку 90-х років? Настав час зрозуміти уряду, що Карпатський басейн і Угорщина знаходиться не у Скандинавії, тобто це не Фінляндія, Ісландія, Норвегія чи Швеція, наші сусіди, такі як Україна, не позитивно реагує на жести, які угорський уряд послідовно здійснює з початку 90-х років, а вважає це прикладом боягузтва, оскільки на будь які антиугорські прояви не послідує серйозної відповіді з боку уряду Угорщини. Це нажаль не змінилося за останні 12 років, і як підтвердження цьому є новий приклад ганебний демонтаж Турула в м. Мукачево, який є не безпричинним. Щоб не говорили антиугорські ЗМІ в Україні чи в Угорщині, що це все відповідь на те, що Угорщина не постачала Україні озброєння чи військових на війну, проте початком цього став 2018 рік в Мукачеві, тому жодного відношення до санкцій це немає та до війни в Україні також. А підставою є те, що протягом довгого періоду час в Україні при владі існує антиугорський режим, який тенденційно і систематично хоче угорців у Закарпатті вбити, тобто це процес у Закарпатті не у 2018 році розпочався, а на початку 2014 року, ще до анексії Криму. 
Ще у 2014 році поширювалась інформація, що необхідно демонтувати пам’ятник Мігаю, який знаходиться у центрі Мукачево, і ніхто не радився з консульськими установами Угорщини з цього приводу. Хочу нагадати Вам, що відбулося з 2014 року, зокрема українська влада заборонила в’їзд в Україну багатьом угорським політикам і високопосадовцям. У 2014 році заборонили в’їзд в Україну Хегедеш Лоранду – священнику реформату, у 2015 році Сийлеш Габору – підприємцю, Соніславу Ференцу – журналісту, 2018 році – футбольній команді Закарпаття керівництву і тренерам із угорським громадянством, а також окремим її гравцям. 
Можна це довго продовжувати цей список, але зупинюсь на найбільш вагомих особах, яким заборонили в’їзд в Україну. У 2020 році, коли це не розпочалася війна в Україні, було заборонено в’їзд в Україну Ночо Ловрінцу,  в подальшому угорських урядовцям - Арпад Потапі Яношу, Грежі Іштвану і цей список можна продовжувати. Моє запитання до уряду Угорщини, які вони прийняли кроки з приводу вказаного? Де є українські антиугорські політики яким заборони в’їзд в Угорщину? Можливо тоді вони зрозуміють. Я вимагаю від уряду, щоб Віктора Балогу, депутата Верховної ради України, який стоїть за підступним демонтажем Турула в Мукачеві, заборонили в’їзд в Україну разом з його сином Андрієм Балогою, який є мером м. Мукачево. Окрім цього, хочу зазначити, що угорський уряд нічого не зробив з цього приводу, оскільки є яскравий приклад Віталій Антіпов, який є депутатом Берегівської ОТГ і систематично організовує антиугорські заходи, залякує не тільки депутатів угорської нацменшини, а також офіційних представників Угорщини. Він те тільки антиугорський політики, а й злочинець, сигаретний контрабандист. За моїми даними йому не тільки не заборонили в’їзд в Угорщину, а у 2019 році, згідно даних поліції Угорщини, він отримав угорське громадянство на ім’я Anti Viktor, це антигорський політик. Чекаю від угорського уряду рішучої відповіді на вказане, можливо після цього антиугорські політики в Україні чомусь навчаться.»
Нагадаємо, Ласло Тороцкаї в праворадикальній партії "Йоббік" очолював її проросійське крило та є на утриманні ФСБ РФ. З 2006 по 2013 роки неонацисту Тороцкаї заборонено в'їзд у Словаччину, Сербію, Румунію та Хорватію.
 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.