Колаборанти масово тікають з Херсону

На тлі втечі з Херсона окупаційних військ РФ прихильникам так званого «російського світу» також доводиться терміново залишати місто, щоб уникнути кримінальної відповідальності після його повного звільнення.Більшість колаборантів у звільнених населених пунктах виїхали до повернення Україною своїх територій на території, підконтрольні РФ.
Зрадники, часто члени проросійських партій в Україні, які пішли на співпрацю з ворогом, допомагаючи знищувати інфраструктуру та цивільних громадян, відкриваючи їм «брами» до міст і сіл. Але всіх їх чекає покарання за колабораціонізм.
Втекти встигають не всі! Так, контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) встановила та затримала колаборанта, який у перші дні вторгнення армії РФ «провів» із Сумської області до Київської 128 одиниць техніки окупантів. Слідчі встановили особу підозрюваного — це мешканець Сумської області, завербований російськими спецслужбами.
Зрадник активно співпрацював із ворогом уже з перших днів тимчасової окупації реґіону. Зокрема, запропонував загарбникам стати провідником і показати безпечні шляхи до Києва. Після того, як Сумську область звільнили, аґент продовжував співпрацювати з ФСБ РФ. Виконував завдання кураторів: збирав дані про місце перебування, кількість та озброєння Сил оборони в реґіоні.
Зрадник передавав ФСБ координати військових об’єктів із прив’язкою до місцевості закритими каналами електронного зв’язку. Наразі затриманому повідомили про підозру й обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.