Росія – спонсор тероризму

Європейський парламент ухвалив резолюцію про визнання російської федерації державою-спонсором тероризму.Резолюцію підтримали 494 європарламентарі, 58 були проти, 44 утрималися.
"Європарламент рішуче засуджує воєнні злочини та акти терору проти цивільного населення, що здійснені російською федерацією та її поплічниками з метою досягнення руйнівних політичних цілей в Україні та на території інших країн, та визнає росію як державу, що спонсорує тероризм, та як державу, що використовує терористичні засоби", – йдеться у резолюції.
У ній наголошується, що внаслідок невибіркових російських атак по житлових районах та цивільній інфраструктурі в Україні загинули тисячі людей.
Наголошується, що на окупованих територіях агресори проводять "страти без суду і слідства, здійснюють викрадення, сексуальне насильство, катування та інші звірства". У тексті також згадується про масові вбивства в Бучі, Ірпені, Ізюмі та Лимані, а також напади на маріупольський театр та залізничний вокзал Краматорська.
Європарламентарі визнали, що росія порушує принципи Статуту ООН, спричинила гуманітарну кризу в Маріуполі та зруйнувала 95% міста, перекриває доступ українців до газу, електроенергії, води та інтернету, а також до основних товарів і послуг.
Документ закликає Раду ЄС включити так звану групу вагнера та інші мілітаризовані угруповання, що фінансуються росією, до переліку осіб, груп та установ, що залучені до терористичної діяльності і на яких поширюються відповідні санкції ЄС.
 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 1
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.