Зрада чи злочинна байдужість або, як працює КМКС на Закарпатті

КМКС відмовилась звертатися до генконсула про визнання Парламентом Угорщини росію державою- терористом.
23 листопада відбулася позачергова сесія Берегівської міської ради. 
Під час сесії депутатами опозиційних фракцій було запропоновано прийняти звернення до Генерального консула Угорщини Йожефа Бачкаї з наступних питань:
- Про висловлення Угорщиною офіційної підтримки вступу України до НАТО за пришвидшеною процедурою, як це зробили вже 11 країн членів Альянсу. 
    - про припинення блокування Угорщиною виділення фінансової допомоги Україні від ЄС на 2023 рік на суму 18 млрд. Євро. 
   - Про визнання Парламентом Угорщини, росію  -  державою-терористом, як це вже зробили ПАРЄ, Парламентська асамблея НАТО, а також Парламенти Чехії, Польщі, Естонії, Литви, Латвії. 
    Після надхоження звернення на голосування, голова ради З. Бабяк терміново проголосив про перерву у засіданні і депутати фракцій КМКС та ДПУУ вийшли на нараду.
    Як повідомляють місцеві журналісти, перерва тривала майже годину, на якій голова фракції КМКС Кароліна Дорчі спочатку  категорично не погоджувалась підтримувати таке звернення, але (очевидно, після консультацій з Будапештом) заявила, що депутати від фракції КМКС підтримають звернення, за винятком 3-го пункту.
    Примітно, що в цей же час депутати Європарламенту під час голосування підтримали резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму.
   Цікаво, це звернення буде відправлено за належністю до Генерального консула Угорщини?


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.