Закарпатські попи перефарбовуються та планують "кинути" Онуфрія та МП (ВІДЕО)

Цими днями скандальновідомий священнослужитель УПЦ МП, а по факту РПЦ в Україні Дмитро Сидор з міста Ужгород зробив заяву, в якій чітко говорить, що він готовий розірвати зв’язки з Онуфрієм та перейти під керівництво Белградського патріархату (Сербської православної церкви).«Ми були до 1947 року під омофором Сербського патріарха, і будто би через патріарха виходили на вселенськоє православіє. Точно так же як (через) інтернет, через канонічну церкву ми виходили на святоє православіє... Ілі завтра попросимо патріарха Сербського, щоб він взяв нас під свій омофор. Просто лиш він усно скаже, я вас, діти мої, приймаю під свій омофор, під свою кришу духовну», – каже Дмитро Сидор..

Що це може означати?
1.    Дмитро Сидор шукає нових покровителів, адже добре розуміє, що час старих пройшов.
2.    Сидор чекає реакції на цю заяву від православних громад України.
3.    Ужгородський піп вже не сумнівається, що московський патріархат в Україні буде заборонено та шукає де б легалізуватися.
4.    Сидор пробує відбілити свою репутацію завдяки сербам.
Потрібно розуміти, що вищезгадана заява не може бути ідеєю одного Дмитра Сидора, а як мінімум заяву мав підтримати керівник Мукачівської єпархії, а можливо і хтось з керівників московського патріархату в Україні. Чекаємо на реакцію Онуфрія та інших високопосадовців МП.
Нагадаємо, Сербська православна церква є надійним союзником РПЦ в світі, всіляко підтримує як дії МП, так і вчинки військово-політичного керівництва росії, а в 2019 році православні Белграда не тільки не визнали томас ПЦУ, а і засудили його.
З 2014 року сотні найманців-радикалів вступали в ряди терористів «ЛДНР» , а з лютого 2022 року йшли добровольцями в путінську армію.
Головне, що треба розуміти всі гроші, які зараз МП надсилає у московію всерівно туди будуть потрапляти, але вже через Белград.

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.