Антиукраїнські заяви проросійської депутатки Румунії

У сьогоденні, під час військової агресії росії проти України, можна чітко визначити хто є союзник а хто підігрує російському диктатору. Окрім окремих посадовців Угорщини, які систематично висловлюють антиукраїнські заяви та дискредитують нашу державу перед міжнародними партнерами, також прослідковується проросійська риторика й у деяких посадовців Румунії.   
Не байдужі патріоти, надали інсайдерську інформацію про депутатку Парламенту Румунії від «Соціал-демократичної партії» Діани Іванович-Сошоаки, яка на початку січня 2023 року, під час чергового виступу в румунському парламенті, піддала критиці діяльності керівництва нашої країни.
Виходячи із заяви, яка пролунала із вуст депутатки, прослідковується проросійська риторика та однотипні наративи щодо нібито постійних утисків прав та свобод національних меншин в Україні. Депутатка заявила: «я хотіла би знати, що ми маємо спільного з румунською меншиною в України, у якої немає ніяких прав. Я очікувала, що будуть укладені угоди та договори про дотримання прав меншин в Україні. І я би хотіла знати, що ще у нас спільного з Україною, окрім того факту, що всі готелі зайняті громадянами України, які їздять на автомобілях за сто тисяч євро, а ми виплачуємо всі їхні видатки, а для наших румунів нічого не робимо. Чи є якась угода, за допомогою якої ми можемо захистити права румунської меншини в Україні? Дякую».
На цьому заяви депутатки не закінчилися, через деякий час, під час чергового засідання в Парламенті Румунії, Діана Іванович-Сошоака заявила наступне: «Хочу звернутися до тих хто вважає, що я підтримую росію, я ніколи не підтримувала їх. До речі, Ви ті, що зараз підтримує Україну, що робите з територіями Румунії в Україні де румуни зазнають знущань з боку Зеленського та українців, ви їх колись захищали? Чи Ви захищаєте лише інтереси глобалистів? Ця війна не має нас обходити, ми не маємо втручатися, більше того я б забрала всі території назад аби Румунія стала міцною державою, якщо Ви знаєте що це таке. Дякую». 
Така риторика не приведе ні до чого доброго, а тільки шкодить добросусідським відносинам двох країн. Для самої Діани Іванович-Сошоаки, хочеться сказати, щоб в подальшому вибирала свої слова, тим паче, що весь світ засуджує злочинну діяльність росії та путіна у якого руки в крові. 
 

TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.