Московські пропагандисти штампують і розганяють чергові фейки про мобілізованих угорців Закарпаття

Цього разу додали кілька «порад» для тих угорських закарпатців, яких мобілізували. Мовляв, якщо вас сотнями і тисячами везуть на фронт, ви можете відразу здаватися росіянам і вас комфортабельним чартером відправлять прямісінько до Будапешту в руки Орбана.
У пості Magyar Békekör Egyesület є інформація про угорських військових на Закарпатті. У дописі йдеться про те, що «російський військовий експерт Ігор Коротченко [...] пропонував закарпатським угорським солдатам, призваним до української армії, здатися росіянам». Як повідомляє кореспондент Békekör, зібрані угорські військовополонені будуть доставлені літаком до Будапешта та передані Віктору Орбану. Як повідомляє Békekör, про це йшлося в ефірі телеканалу «Россия 1» «60 минут»  24 січня.
До речі, Magyar Békekör Egyesület є типово проросійською групою і її риторика на усі 100% збігається із тими наративами, які проштовхує уряд Орбана.
Як повідомляють у Центрі протидії дезінформації, росія останнім часом активізувала продукування різного роду фейків задля дестабізізації і так вкрай важкої ситуації в Україні, котра вже рік живе у стані повномасштабної війни.


TelgramПідписуйтесь та читайте новини Закарпаття у нашому Телеграм-каналі та нашій сторінці у Facebook
рейтинг: 
  • Подобається
  • 0
Залишити коментар
иконка
Коментувати статті на сайті можливе лише впродовж 30 днів з дня публікування.